Χρήστος Παγώνης: «Ενισχύουμε την εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας»

Τον Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη και επικεφαλής του συνδυασμού «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας» επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Διαρκούς Επιτροπής του Τοπικού Κοινοβουλίου της κυβέρνησης Wuhan – Κίνα, αποτελούμενη από τον πρόεδρο, τον γενικό γραμματέα και τους διευθυντές του Τομέα Αγροτικής Παραγωγής και Αγροτικών Προϊόντων. Ο Δήμος Χαλκιδέων   το 2017 υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την πόλη Wuhan  […]

22 Μαΐου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Τον Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη και επικεφαλής του συνδυασμού «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας» επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Διαρκούς Επιτροπής του Τοπικού Κοινοβουλίου της κυβέρνησης Wuhan – Κίνα, αποτελούμενη από τον πρόεδρο, τον γενικό γραμματέα και τους διευθυντές του Τομέα Αγροτικής Παραγωγής και Αγροτικών Προϊόντων.

Ο Δήμος Χαλκιδέων   το 2017 υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την πόλη Wuhan  της Κίνας, μία πόλη με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων κατοίκων και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ανταλλαγές επισκέψεων κατά τις οποίες οι Δήμαρχοι των δύο πόλεων υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας και αδελφοποίησης  σε τρεις βασικούς τομείς, που αφορούν στον τουρισμό, τον πολιτισμό και το εμπόριο. Ως αποτέλεσμα των συγκεκριμένων δράσεων ήταν να εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για εισαγωγές τοπικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων στην πόλη Wuhan, όπως κρασί, μέλι και λάδι.

Ο Χρήστος Παγώνης αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της τοπικής οικονομίας  και στο πλαίσιο της σχέσης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο Δήμων είχε σήμερα νέα συνάντηση με πενταμελή αντιπροσωπεία της Διαρκούς Επιτροπής του Τοπικού Κοινοβουλίου της κυβέρνησης Wuhan. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τοπικές επιχειρήσεις οινοποιίας και παραγωγής προϊόντων φυσικών χυμών και αναψυκτικών.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής με αφορμή τις επικείμενες εκλογές ευχήθηκε στον Χρήστο Παγώνη καλή επιτυχία , ενώ εξέφρασε το θαυμασμό του για την ιστορία, την ομορφιά και τον πολιτισμό της Χαλκίδας, τονίζοντας – παράλληλα –  τις αναπτυξιακές δυνατότητες που υπάρχουν και τις προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη διμερών συνεργασιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024