Α.Μ.Ασημακοπούλου: «Δεν υπάρχουν περιθώρια γι άλλες χαμένες ευκαιρίες»

Αποφασισμένη για ένα πολυμέτωπο αγώνα κατά του λαϊκισμού και των άκρων , κατά των επιζήμιων Εθνικών Συμφωνιών και των πρωτοβουλιών που θέτουν σε επισφάλεια την αξιοπρέπεια και τις Αρχές της χώρας και των Ελλήνων πολιτών που θα κληθεί να εκπροσωπήσει, άμα τη εκλογή της, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εμφανίστηκε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ, […]

23 Μαΐου 2019

του/της Newsroom

Αποφασισμένη για ένα πολυμέτωπο αγώνα κατά του λαϊκισμού και των άκρων , κατά των επιζήμιων Εθνικών Συμφωνιών και των πρωτοβουλιών που θέτουν σε επισφάλεια την αξιοπρέπεια και τις Αρχές της χώρας και των Ελλήνων πολιτών που θα κληθεί να εκπροσωπήσει, άμα τη εκλογή της, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εμφανίστηκε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ, η υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Στις Ευρωεκλογές θα δώσουμε μαζί άλλη μια μεγάλη μάχη. Μάχη για την Ελλάδα που είναι η Πατρίδα μας και για την Ευρώπη που είναι το Σπίτι μας. Μάχη για τα εθνικά μας θέματα. Μάχη για να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας, για να διαφυλάξουμε τις αρχές, τις αξίες και τις παραδόσεις μας. Μάχη για να έχουν τα παιδιά μας ίσες ευκαιρίες στην ψηφιακή εποχή. Μάχη για να είμαστε ασφαλείς σε μια Ευρώπη που απειλείται» διευκρινίζει η δυναμική Βουλευτίνα που υποστηρίζει με σθένος τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα που θα πρέπει να έχουν οι επικείμενες ευρωεκλογές και ζητά στήριξη Καρδιάς για τους αγώνες που δεσμεύεται να δώσει, οσονούπω, η ίδια και το κόμμα της.

 

  • Ποια είναι η σημασία των Ευρωεκλογών για την Ελλάδα και την Ευρώπη;

Οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε ένα υπαρξιακό μεταίχμιο. Η πόλωση της Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής και η άνοδος των ακραίων πολιτικών πεποιθήσεων σε εθνικά επίπεδα, προκαλούν τριγμούς στην ίδια την υπόσταση του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Σήμερα κάνει έντονη την παρουσία του στην Ευρώπη ένας δημαγωγικός και διχαστικός λαϊκισμός, ο οποίος δεν έχει σκοπό να διορθώσει τις αδυναμίες της, αλλά να γκρεμίσει το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Το Ευρωπαϊκό διακύβευμα συνδέεται άρρηκτα με το εσωτερικό πολιτικό διακύβευμα και αφορά στην αποδυνάμωση των κραυγών του λαϊκισμού, στην κυβερνητική ανικανότητα και στην επιβράβευση της ειλικρίνειας και της αποτελεσματικότητας.

  • Ο ψηφοφόρος αντιλαμβάνεται το νόημα των Ευρωεκλογών;

Ο ψηφοφόρος εστιάζει στην ελληνική πολιτική σκηνή. Στις επικείμενες Eυρωεκλογές όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για αποχή ή χαλαρή ψήφο. Και αυτό διότι η χώρα δεν έχει άλλα περιθώρια για χαμένες ευκαιρίες. Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα των αποφάσεων, τώρα πρέπει να μπει ένα τέλος στα ψέματα και στο λαϊκισμό. Ακόμη και η μια ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά, για να  ανακτήσει η Ελλάδα τη χαμένη της αξιοπιστία και να αποκτήσει ξανά στην Ευρώπη τη θέση που της αξίζει.

Κι εδώ επιτρέψτε μου μια βιωματική παρέμβαση. Μπήκα στην πολιτική ως Δημοτική Σύμβουλος στα Ιωάννινα και εκλέχθηκα, την πρώτη φορά με μόλις μία ψήφο  διαφορά. Αυτή η μια ψήφος, υπήρξε για εμένα καθοριστική στην πολιτική μου διαδρομή. Και δεν το ξέχασα ποτέ. Και με γέμιζε πάντα με αίσθημα ευθύνης. Έτσι και τώρα, η κάθε μια δική σας ψήφος θα είναι καθοριστική για να εξασφαλίσουμε  ότι η Ελλάδα θα έχει τη θέση που μας αξίζει στην Ευρώπη του αύριο.

 

  • Ποιο είναι το μέλλον της Ευρώπης και η δυνατότητα παρέμβασης του Ευρωκοινοβουλίου σ’ αυτό;

Η Ενωμένη Ευρώπη, είναι η οικογένειά μας. Αποτελεί σημαντικό κομμάτι της Ιστορίας μας, αλλά είναι και το κοινό μας μέλλον.Μπορεί η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια να μας απογοήτευσε και μας πλήγωσε, παραμένει όμως το σπίτι μας. Η Ευρώπη της καινοτομίας, της ανάπτυξης, των ίσων ευκαιριών και της αλληλεγγύης. Η Ευρώπη που σέβεται τους εθνικούς πολιτισμούς των λαών της, που σέβεται την ιδιοπροσωπία της και προστατεύει τα εξωτερικά σύνορά της.

Κάποιες από τις σημαντικότερες αποφάσεις για την Ελλάδα, με άμεση επίπτωση στην καθημερινότητά μας, λαμβάνονται πλέον στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το να κερδίσουμε παραδείγματος χάριν τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής στο περιβάλλον της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, περνάει μέσα από την Ευρώπη. Οι μάχες που έχει η Ελλάδα μπροστά της για την επόμενη μέρα της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών, περνούν επίσης μέσα από την Ευρώπη. Το ίδιο και τα θέματα οικονομίας και ασφάλειας.Με τη Συνθήκη της Λισαβόνας ενδυναμώθηκαν οι νομοθετικές, δημοσιονομικές και εποπτικές εξουσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο έχει τεθεί σε ίση βάση με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καθώς συννομοθετούν στο μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

 

  • Ποια είναι η Ευρώπη που οραματίζεστε;

Στρατεύομαι στη μάχη των Ευρωεκλογών, με αίσθημα ευθύνης και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Ενός λαού που διακατέχεται από διαχρονικές αρετές, όπως η προκοπή και το φιλότιμο.

Το όραμά μου αφορά στην Ευρώπη της ισόρροπης ανάπτυξης και της αλληλεγγύης. Θα αγωνιστώ με τις δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας για τα παιδιά μας στον τόπο μας και για την ασφάλειά μας και τον κοινό τρόπο ζωής μας. Για μία Ευρωπαϊκή Ένωση που θα σταθεί δίπλα μας και στο Μεταναστευτικό με την προστασία των συνόρων μας, που είναι τα σύνορα της Ευρώπης.

 

  • Γιατί επιλέξατε την Ευρωβουλή μετά από τόσα χρόνια παρουσίας σας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο;

Στη ζωή μου δεν φοβήθηκα τις δύσκολες μάχες επαγγελματικά, ως δικηγόρος στην Αμερική, ως συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ως Διευθύντρια του Ιδρύματος ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ στα Ιωάννινα. Και στην πολιτική μάχες έδωσα στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, για να απορροφήσουν τα Γιάννενα κοινοτικά κονδύλια. Ως βουλευτής Ιωαννίνων και από τη θέση της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ στην Κυβέρνηση Σαμαρά, υπερασπίστηκα δύσκολες πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες είχαν αρχίσει να βγάζουν την Ελλάδα στο ξέφωτο της κρίσης. Επί Προεδρίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ως Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ, αναμετρήθηκα  πολιτικά με τον επίδοξο «υπουργό καναλάρχη», Νίκο Παππά και συνδιαμόρφωσα εποικοδομητικές προτάσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας, που αποτελεί στοίχημα εθνικής επιβίωσης. Τώρα στρατεύτηκα στη μεγάλη μάχη των Ευρωεκλογών.

 

  • Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους ψηφοφόρους για την υποψηφιότητά σας;

Στις Ευρωεκλογές θα δώσουμε μαζί άλλη μια μεγάλη μάχη. Μάχη για την Ελλάδα που είναι η Πατρίδα μας και για την Ευρώπη που είναι το Σπίτι μας. Μάχη για τα εθνικά μας θέματα στον απόηχο της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών. Μάχη για να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας, για να διαφυλάξουμε τις αρχές, τις αξίες και τις παραδόσεις μας. Μάχη για να έχουν τα παιδιά μας ίσες ευκαιρίες στην ψηφιακή εποχή.Μάχη για να είμαστε ασφαλείς σε μια Ευρώπη που απειλείται. Μάχη κατά του λαϊκισμού και των άκρων.

Σας ζητώ να με στηρίξετε με την καρδιά σας με την ψήφο σας και σας υπόσχομαι ότι και αυτή τη μάχη θα την δώσουμε μαζί, Δυνατά για την Ελλάδα και Μαχητικά για τους Έλληνες.

 

* Η κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως δικηγόρος στις Η.Π.Α., ως συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο και εξειδικεύεται σε θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου και Νέων Τεχνολογιών. Διατέλεσε βουλευτής Ιωαννίνων και Β΄ Αθηνών, Εκπρόσωπος Τύπου, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΚΟΥΡΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ 24/05/2019

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ