, ,

«Πορεία Προοπτικής» με οδηγό… ένα ουράνιο τόξο

«Για σας έβρεξε σήμερα. Για σας βγήκε και το ουράνιο τόξο. Για να μην ξεχνάτε τις δύο μεγάλες και σπουδαίες αλήθειες της ζωής. Πρώτον ότι οι δυσκολίες κάποτε περνούν και δεύτερον ότι μετά την κάθε μπόρα βγαίνει ο ήλιος και το ουράνιο τόξο» Με αυτό το τρυφερό και απόλυτα αισιόδοξο μήνυμα επέλεξαν να επικοινωνήσουν μέσω […]

23 Μαΐου 2019

του/της Newsroom

«Για σας έβρεξε σήμερα. Για σας βγήκε και το ουράνιο τόξο. Για να μην ξεχνάτε τις δύο μεγάλες και σπουδαίες αλήθειες της ζωής. Πρώτον ότι οι δυσκολίες κάποτε περνούν και δεύτερον ότι μετά την κάθε μπόρα βγαίνει ο ήλιος και το ουράνιο τόξο»

Με αυτό το τρυφερό και απόλυτα αισιόδοξο μήνυμα επέλεξαν να επικοινωνήσουν μέσω του διαδικτύου οι υποψήφιοι του συνδυασμού διεκδίκησης του Δήμου Ορχομενού «Πορεία Προοπτικής», μετά την αναπάντεχη απογευματινή μπόρα της Τετάρτης 22 Μαΐου, που λίγο έλειψε να ματαιώσει την κεντρική ομιλία του επικεφαλής κι έμπειρου αυτοδιοικητικού, Σταύρου Χριστακάκη.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού  «ΠΟΡΕΙΑ  ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» έκανε εξαρχής γνωστή την πρόταση του για την ανάπτυξη του Δήμου Ορχομενού, ενός Δήμου που οφείλει να λειτουργεί ως κινητήριος μοχλός για καλύτερες μέρες, να γίνει σύγχρονος και  ισχυρός, να απαλλαγεί από μικροκομματικά συμφέροντα και να ανοίξει τις πόρτες του σε όλους τους Δημότες.

Η «Πορεία Προοπτικής» του Σύγχρονου Δήμου Ορχομενού ορίζεται ως εξής:

Δήμος με αναβαθμισμένη Ποιότητα Ζωής, που μεταφράζεται σε λειτουργικές γειτονιές, πράσινο, παιδικές χαρές, κυκλοφοριακό, προσβάσιμους  χώρους σε ΑΜΕΑ,  φιλοζωική πολιτική, αξιοποίηση κενών και εγκαταλελειμμένων κτηρίων.

Δήμος ενεργειακά αναβαθμισμένος, με βιοκλιματικές παρεμβάσεις σε δημοτικά και σχολικά κτήρια, με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Δήμος φιλικός  στην επιχειρηματικότητα που κατανοεί και στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη της πόλης με την ενεργή συμμετοχή και τη συνεργασία δημόσιων οργανισμών, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, κλαδικών φορέων και του ιδιωτικού τομέα.

Δήμος εξοικειωμένος με τις εξελίξεις στην τεχνολογία και τη διακυβέρνηση. Η υιοθέτηση μοντέλων κυκλικής οικονομίας και οικιακής οικονομίας αποτελεί βασική συνιστώσα για όσους στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ανάπτυξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και στην προώθηση συμμετοχικών μοντέλων διακυβέρνησης.

Η εκπόνηση ενός Σχεδίου Δράσης για τον τομέα της Κοινωνικής Προνοίας αποτέλεσε βασική προτεραιότητα του επικεφαλής της «Πορείας Προοπτικής» και υποψηφίου Δημάρχου Ορχομενού, Σταύρου Χριστακάκη, αναγάγοντάςτο σε βασική υποχρέωση του οργανωμένου Δήμου που οραματίζεται να διοικήσει, ιδιαίτερα σε περιόδους όξυνσης των κοινωνικών προβλημάτων λόγω της οικονομικής κρίσης που συνεχίζεται στη χώρα μας.

Δήμος που προάγει τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Υποστήριξη και αναβάθμιση των μεγάλων δράσεων πολιτισμού και ψυχαγωγίας, όπως τα Χαριτήσια, τα Πτώια τα Κώπαια, αλλά και το καρναβάλι. Η επαναλειτουργία της Μουσικής Σχολής και η ενδυνάμωση της Φιλαρμονικής είναι, επίσης,  στις προτεραιότητες της «Πορείας Προοπτικής».

Ο Σταύρος Χριστακάκης είχε αναπτύξει από την παρουσίαση των αρχών και θέσεων του Συνδυασμού του, ακόμα, το όραμά του να θέσει τη νέα γενιά στο προσκήνιο και να συμμετέχει ενεργά από την πρώτη γραμμή στη διαμόρφωση του αναπτυξιακού μοντέλου της πόλης. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει «Αξιοποιούμε τα ευρωπαϊκά προγράμματα για να ανοίξουν θέσεις απασχόλησης όχι μόνο για τους νέους που μένουν στον Δήμο αλλά και αυτούς που ξενιτεύτηκαν για να βρουν μια δουλειά.  Συνεργαζόμαστε και υποστηρίζουμε το έργο όλων των φορέων και συλλόγων του Δήμου μας».

   

 

 

“ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ”  

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Δημοτική Ενότητα Ακραιφνίας

  1. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
  2. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΑΝΤΖΑ ΕΛΕΝΗ
  3. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
  4. ΜΑΥΡΟΔΗΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  5. ΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  6. ΤΖΩΡΤΖΙΔΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
  7. ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Δημοτική Ενότητα Ορχομενού (Υποψ. Δημ. Σύμβουλοι)

  1. ΒΕΛΑΩΡΑ ΜΑΡΙΑ
  2. ΚΙΑΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  3. ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
  4. ΚΟΥΒΑΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
  5. ΚΥΡΑΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  6. ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
  7. ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΑΡΙΑ
  8. ΜΑΡΑΝΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
  9. ΜΑΡΑΝΤΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩ
  10. ΜΑΣΤΡΟΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
  11. ΜΕΤΤΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
  12. ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΛΗ ΕΛΕΝΗ
  13. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
  14. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
  15. ΠΑΡΑΜΠΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  16. ΠΕΡΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  17. ΠΟΥΛΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΛΕΝΗ
  18. ΣΚΑΓΙΑΚΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ
  19. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
  20. ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  21. ΤΣΙΡΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  22. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  23. ΧΥΤΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ