,

Γιορτάστηκε στο Ορφανοτροφείο Χαλκίδας, η Ζωοδόχος Πηγή

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα, πραγματοποιήθηκε η Πανήγυρις της Ζωοδόχου Πηγής στο ιστορικό Ίδρυμα του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Έξω Παναγίτσα Χαλκίδος, το οποίο τελεί υπό την Διεύθυνση του Αρχιμ. Νικηφόρου Ευσταθίου – Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μ. Χαλκίδος, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής. Την […]

4 Μαΐου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα, πραγματοποιήθηκε η Πανήγυρις της Ζωοδόχου Πηγής στο ιστορικό Ίδρυμα του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Έξω Παναγίτσα Χαλκίδος, το οποίο τελεί υπό την Διεύθυνση του Αρχιμ. Νικηφόρου Ευσταθίου – Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μ. Χαλκίδος, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής.

Την παραμονή της Εορτής, Πέμπτη 2 Μαΐου 2019 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την πληθωρική συμμετοχή Ιερέων, ευσεβών πιστών, εντός και εκτός του Ιερού Ναού, στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, αφού η Πανήγυρις αυτή αποτελεί πόλο έλξης πολλών Χαλκιδέων.

Μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, ανά τας οδούς της περιοχής.

Ανήμερα της πανηγύρεως της Ζωοδόχου Πηγής, Παρασκευή 3 Απριλίου 2019, προεξήρχε της Λειτουργικής Συνάξεως ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, με την συμμετοχή και άλλων Ιερέων της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης – Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως.

Μετά την Θεία Λειτουργία προσφέρθηκε σε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές το καθιερωμένο Αναστάσιμο κέρασμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Απριλίου 2024