Η δεύτερη Κυριακή φέρνει γνωστές συνεργασίες

Τα αποτελέσματα της Κυριακής στις δημοτικές εκλογές της Χαλκίδας πέρασαν στην ιστορία. Τον δημαρχιακό θώκο θα διεκδικήσουν η Έλενα Βάκα και ο νυν δήμαρχος Χρήστος Παγώνης. Αυτό που δεν είναι ακόμη γνωστό είναι με ποιον από τους συνδυασμούς που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο θα συμπράξουν οι δύο διεκδικητές για να συγκροτήσουν πλειοψηφία στο δημοτικό […]

28 Μαΐου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Τα αποτελέσματα της Κυριακής στις δημοτικές εκλογές της Χαλκίδας πέρασαν στην ιστορία. Τον δημαρχιακό θώκο θα διεκδικήσουν η Έλενα Βάκα και ο νυν δήμαρχος Χρήστος Παγώνης. Αυτό που δεν είναι ακόμη γνωστό είναι με ποιον από τους συνδυασμούς που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο θα συμπράξουν οι δύο διεκδικητές για να συγκροτήσουν πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο σε περίπτωση νίκης τους.

Η εκτίμηση την οποία είχαμε από το περασμένο καλοκαίρι φαίνεται να επιβεβαιώνεται στην πράξη, σχετικέ με το ποιος θα συμμαχήσει με ποιόν. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, ο νυν δήμαρχος αναμένεται να τύχει της υποστήριξης του πρώην αντιδημάρχου του και επικεφαλής του χαμένου συνδυασμού του πρώτου γύρου Βασίλη Καθαροσπόρη. Ήταν κάτι το αναμενόμενο για εμάς. Η εκτίμησή μας εστιάζεται σε μερικά βασικά πολιτικά κριτήρια και ξεκινούν από την αναγκαία, λόγω εκλογικού νόμου, σύμπραξη με άλλο συνδυασμό, την δυναμική που θα είχε ο χαμένος συνδυασμός στην συγκρότηση του δημοτικού συμβουλίου και στην ρήση «το αίμα, νερό δεν γίνεται».

Ότι και αν ειπώθηκε προεκλογικά και τα όσα ακούστηκαν δεν ήταν παρά μόνο «προπέτασμα καπνού».  Ο αντικειμενικός στόχος ήταν η συνέχιση της δημαρχίας. Κι ως εδώ ήταν κάτι το θεμιτό. Όμως αυτό που πρέπει να προσεχθεί είναι ο εγκλωβισμός πολλών στελεχών, τα οποία θα βρεθούν δυστυχώς ενάντια στην πολιτική τους ταυτότητα και θα αναγκαστούν να δικαιολογηθούν για την επιλογή τους.

Εμείς από την πλευρά μας αυτά τα είχαμε επισημάνει και ευτυχώς δικαιωθήκαμε. Είναι άλλων υπόθεση να διαχειριστούν τις εξελίξεις. Μια πρώτη συζήτηση έγινε χθες μεταξύ των υποψηφίων του συνδυασμού του Βασίλη Καθαροσπόρη, προκειμένου να διαπιστωθεί η τάση που υπάρχει και να δρομολογηθούν οι εξελίξεις. Είμαστε σε αναμονή των τελικών αποφάσεων, που δεν θα αργήσουν να φανούν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024