Μήνυμα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Σε μήνυμά του ο βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρει: “Η 19η Μαΐου έχει ανακηρυχθεί ομόφωνα από τη Βουλή των Ελλήνων ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Σήμερα τιμούμε όλους εκείνους που διώχθηκαν και θυσιάστηκαν για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, τιμούμε τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες του Εύξεινου Πόντου, οι οποίοι υπερασπιζόμενοι διαχρονικές […]

19 Μαΐου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Σε μήνυμά του ο βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρει: “Η 19η Μαΐου έχει ανακηρυχθεί ομόφωνα από τη Βουλή των Ελλήνων ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Σήμερα τιμούμε όλους εκείνους που διώχθηκαν και θυσιάστηκαν για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, τιμούμε τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες του Εύξεινου Πόντου, οι οποίοι υπερασπιζόμενοι διαχρονικές πολιτισμικές αρχές και αξίες  έπεσαν θύματα της τουρκικής αγριότητας, εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες και οδηγήθηκαν στο δρόμο της προσφυγιάς.

Ωστόσο, ο Ποντιακός Ελληνισμός, παρ’ όλες τις αντιξοότητες, κατάφερε με αξιοπρέπεια και δύναμη ψυχής, να καταστεί ένα ιδιαίτερα δυναμικό κομμάτι της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της σύγχρονης Ελλάδας.

Η σημερινή ημέρα, με τη συμπλήρωση 100 ετών από την ημερομηνία ορόσημο,  ας αποτελέσει την αφορμή για την υπόμνηση της αναγκαιότητας ειρηνικής συνύπαρξης, αλληλοσεβασμού και καλής γειτονίας των λαών. Έννοιες που, ειδικά την τελευταία περίοδο, με λόγια και πράξεις, φαίνεται να λησμονεί η γείτονα χώρα. Ας κρατήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και ας μην επιτρέψουμε άλλα στυγερά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η Νέα Δημοκρατία συστρατεύεται στην προσπάθεια του Ποντιακού Ελληνισμού να διεθνοποιήσει το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων, και δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά αυτό τον αγώνα στην Ευρωβουλή και αλλού, ώστε μέσα από την αναγνώριση αυτής της ιστορικής τραγωδίας να επουλωθούν οι πληγές του παρελθόντος”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024