Καιρός: Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες – Διαβάστε πού θα ρίξει χαλάζι

Μέχρι πότε θα διαρκέσει η κακοκαιρία – Σε ποιες περιοχές θα ρίξει χαλάζι και καταιγίδες -Αστάθεια έως την Πέμπτη – Βελτίωση το Σαββατοκύριακο – Δείτε τους χάρτες πρόγνωσης από την ΕΜΥ Ο καιρός, αν και βρισκόμαστε στις αρχές Ιουνίου διατηρεί μεν υψηλές θερμοκρασίες, ωστόσο οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που θα εκδηλωθούν μέχρι και […]

3 Ιουνίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Μέχρι πότε θα διαρκέσει η κακοκαιρία – Σε ποιες περιοχές θα ρίξει χαλάζι και καταιγίδες -Αστάθεια έως την Πέμπτη – Βελτίωση το Σαββατοκύριακο – Δείτε τους χάρτες πρόγνωσης από την ΕΜΥ

Ο καιρός, αν και βρισκόμαστε στις αρχές Ιουνίου διατηρεί μεν υψηλές θερμοκρασίες, ωστόσο οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που θα εκδηλωθούν μέχρι και την Πέμπτη συνθέτουν ένα φθινοπωρινό σκηνικό.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει, με έκτακτο δελτίο καιρού, βροχές, καταιγίδες, αλλά και  τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Ειδικότερα, από σήμερα Δευτέρα θα επηρεαστούν Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και τα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας.

Την νύχτα αναμένεται πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα, εκτός από την Μακεδονία.

Η κακοκαιρία όμως θα επανέλθει αύριο Τρίτη και την Τετάρτη, επηρεάζοντας τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τα νησιά Βορείου Αιγαίου, πιθανώς πρόσκαιρα την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, κυρίως μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, επισημαίνει η ΕΜΥ, ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και την Πέμπτη στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας.

Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα Δευτέρα

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ηπειρο και τη Θεσσαλία μέχρι το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πιθανώς τοπικά ισχυρές στη Θεσσαλία. Βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί από 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024