Δάσος τα χασισόδενδρα στη Φωκίδα – Καλλιεργούσαν πάνω από 1.000 δενδρύλλια

Φυτεία με περισσότερα από 1.000 δενδρύλλια κάνναβης, εντόπισαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου σε δύσβατη δασική περιοχή της Φωκίδας. Ο εντοπισμός της, όπως αναφέρεται και σε επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς, ήταν αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων όπου συνολικά βρέθηκαν κι εκριζώθηκαν 1.081 δενδρύλλια κάνναβης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των […]

18 Ιουνίου 2019

του/της Newsroom

Φυτεία με περισσότερα από 1.000 δενδρύλλια κάνναβης, εντόπισαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου σε δύσβατη δασική περιοχή της Φωκίδας.

Ο εντοπισμός της, όπως αναφέρεται και σε επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς, ήταν αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων όπου συνολικά βρέθηκαν κι εκριζώθηκαν 1.081 δενδρύλλια κάνναβης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των καλλιεργητών της φυτείας.

Η δασική περιοχή, με τη χαρακτηριστικά πυκνή βλάστηση, βρίσκεται στη θέση «Ψαρομύτα» της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας, η οποία από προχτές τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, με τη συνδρομή αστυνομικών των Α’ και Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, της Β’ Ο.Ε.Π.Τ.Α. του Τμήματος Τροχαίας Άμφισσας – Δελφών και του Αστυνομικού Τμήματος Δωρίδας.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας εντοπίστηκε αυτοσχέδιο παράπηγμα, καθώς και δύο αυτοσχέδιες δεξαμενές νερού, μεγάλης χωρητικότητας, στις οποίες είχαν προσαρμοστεί υπέργεια και υπόγεια λάστιχα, για το πότισμα και την περιποίηση των δενδρυλλίων κάνναβης που είχαν καταφέρει να τα αναπτύξουν σε ύψος από 30 έως και 70 εκατοστών του μέτρου.

Ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό των καλλιεργητών της φυτείας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου Φωκίδας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024