Συνάντηση με επιμελητηριακούς και εμπορικούς φορείς

0

Με επιμελητηριακούς και εμπορικούς φορείς της Λαμίας και της Φθιώτιδας συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας. Ο κ. Σταϊκούρας επισκέφθηκε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας, τον Εμπορικό Σύλλογο Λαμίας, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Φθιώτιδας και τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων ΒΙΠΕ Λαμίας.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς της αγοράς, οι εμπορικές, βιοτεχνικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις, της περιοχής, είναι πολλά.

Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο, όπως είναι η υψηλή φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση, το θέμα του παραεμπορίου, το υψηλό ιδιωτικό χρέος σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών και η προβληματική χρηματοδότηση από το τραπεζικό σύστημα.

Σε τοπικό επίπεδο, εστίασαν στην ανάγκη ενδυνάμωσης της διασύνδεσης της τοπικής παραγωγής με την εμπορική δραστηριότητα και την αξιοποίηση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, στη σύνδεση της παραγωγικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας με την έρευνα, την τεχνολογική πρόοδο και την εκπαίδευση και τον ρόλο των τοπικών πανεπιστημιακών δομών, καθώς και στην επιχειρηματική αξιοποίηση των «πλουτοπαραγωγικών» πηγών της περιοχής μας στο χώρο του τουρισμού και του πολιτισμού.

Ο υποψήφιος βουλευτής ανέπτυξε τις βασικές προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη συνολική μείωση φορολογικών συντελεστών, με έμφαση στον ΕΝΦΙΑ και στο ΦΠΑ, για ένα νέο βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, για την αποκατάσταση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με σταδιακή αποκατάσταση της πιστωτικής επέκτασης, για «επιθετική» προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και για τη βελτίωση της ρύθμισης οφειλών με επιβράβευση της συνέπειας και περισσότερες δόσεις για επιχειρήσεις.

Στόχος όλων είναι οι πολλές νέες αξιοπρεπείς δουλειές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση