Παρασκευή, Ιούνιος 5

Η γιορτή του Κέντρου Διημέρευσης & ημερήσιας φροντίδας ΑΜΕΑ «Ειδική Παιδεία»

0

Η γιορτή του Κέντρου Διημέρευσης & ημερήσιας φροντίδας ΑΜΕΑ «Ειδική Παιδεία»της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών & Λεβαδείας.

Στην αίθουσα «κόκκινο χαλί » του θεραπευτηρίου «Ο ‘Αγιος Βλάσιος» στο Πέρα Χωριό διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία η γιορτή του ειδικού σχολείου ,καθότι η οικογενειακή ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί ήταν μοναδική. Προσέλκυσε περίπου εκατόν πενήντα άτομα που με μεγάλη αγάπη πήγαν για να συμμετέχουν στην γιορτή.

 

Η Διευθύντρια του σχολείου, κα Αλεξάνδρα Ζάνταλη  άνοιξε την εκδήλωση ,με μεγάλη χαρά για τα επιτεύγματα αυτού του έτους από τους μαθητές και το προσωπικό,  αλλά και με ιδιαίτερη πικρία για  την πολιτεία, που δεν τους πρόσφερε τίποτα.

«Όσο αναφορά τον Δήμο ,δεν ξέρω αν θα στεναχωρήσω κάποιους, αλλά τίποτα δεν έχει κάνει. Ότι έχουμε καταφέρει ,το έχουμε καταφέρει μόνοι μας. Όλο αυτό που βλέπετε στηρίζεται πάνω στις πλάτες της εκκλησίας ,σας πληροφορώ ότι δεν έχει δώσει τίποτα. Κάνουμε  πάρα πολύ αγώνα ,έχουμε φτάσει πάρα πολύ ψηλά.»

 

Πρώτα-πρώτα πολύ αγαπημένε μας Σεβασμιότατε δεν θα σταματήσω να το λέω πάρα πολλές φορές ,γιατί χωρίς αυτό  πού βλέπετε εσείς εδώ δεν θα ήταν εφικτό σήμερα, αν  ο Σεβασμιότατος δεν  συνέχιζε το έργο του Αρχιεπισκόπου. Ενω επίσης  αγωνίστηκε πάρα πολύ για να διατηρήσει ,ζωντανό , αυτό το κέντρο .Ολοι το ξέρετε δεν θα πω παραπάνω γιατί ξέρω ότι αυτός δεν θέλει αλλά πρέπει να θυμίσω σε όλους ,ότι ο αγώνας της εκκλησίας είναι πάρα πολύ μεγάλος για να είμαστε εμείς εδώ και να φροντίζουμε τα παιδιά τα οποία έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη. Όχι τόσο πολύ από υλικά αγαθά όπως φαγητό, ρούχα. Αλλά έχουν ανάγκη από ψυχολογική στήριξη .Αυτό λοιπόν κάνουμε εδώ, αυτό που δίνουμε στα βιολογικά μας παιδιά προσπαθούμε να το δίνουμε και σε αυτά τα παιδιά, για αυτό αγωνιζόμαστε καθημερινά .Ευχαριστώ Πάντα το Θεό γιατί μου έδωσε τόσο πολύτιμους συνεργάτες ,χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα.

Τώρα σε ένα ζήτημα που αφορά την πολιτεία .Κύριε Ταγκαλεγκα ,δυστυχώς είσαστε μόνο εσείς παρόν από την πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου, άρα, δυστυχώς, μόνο εσείς θα το εισπράξετε.

Λοιπόν περιμένω από δω και στο εξής ,χωρίς να κάνω υποταγή στον Σεβασμιότατο. Θα  είμαι πολύ απαιτητική από την πολιτεία ,που μέχρι αυτή τη στιγμή που σας μιλάω έχει κάνει μόνο ελάχιστα πράγματα. Τα πολύ αυτονόητα, τίποτα παραπάνω .Οσο αναφορά τον Δήμο ,δεν ξέρω αν θα στεναχωρήσω κάποιους, αλλά τίποτα δεν έχει κάνει. Ότι έχουμε καταφέρει ,το έχουμε καταφέρει μόνοι μας. Όλο αυτό που βλέπετε στηρίζεται πάνω στις πλάτες της εκκλησίας ,σας πληροφορώ ότι δεν έχει δώσει τίποτα. Κάνουμε  πάρα πολύ αγώνα ,έχουμε φτάσει πάρα πολύ ψηλά.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι η δομή μας έχει βραβευτεί στις Βρυξέλλες έχουμε χρόνια ολόκληρα που φιλοξενούμε φοιτητές από το εξωτερικό. Είναι πολύ δύσκολο να φιλοξενήσεις φοιτητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μας έχει βοηθήσει ποτέ κανένας Δήμος.  Όλα τα λεφτά βγαίνουν από την εκκλησία και από τις τσέπες των γονιών και θέλω να ξέρετε ότι οι περισσότεροι γονείς δεν έχουν την δυνατότητα, παρόλα αυτά δίνουνε ότι τους ζητώ πάντα. Έχουνε ταξίδεψε στο εξωτερικό πάρα πολλές φορές, έχουν ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και έχουν πάει σε όλα τα μουσεία έχουνε δει πάρα πολλά πράγματα και θα συνεχίσω να το κάνω όσο αντέχω αλλά πλέον από την πλευρά   της πολιτείας εύχομαι να μη μείνουμε στην προσπάθεια.

 

» Νομίζω ότι είναι αυτονόητο και αυτό θέλουμε , να μην στερούνται τις προϋποθέσεις  της ζωής και τις χαρές που για μας είναι δεδομένα, αυτά τα παιδιά, τα παιδιά μας.»

Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Ο Πατήρ Γεώργιος ανάφερε μεταξύ άλλων.

Να ευχαριστήσω εγκάρδια για την , εδώ παρουσία σας για τη συμμετοχή σας στη γιορτή των παιδιών μας αλλά και για τη στήριξη και την  ενίσχυση που μας δίνετε όλο αυτό τον καιρό. Η ερίτιμος διευθύντρια είπε πολλά για το  πρόσωπο μου. Ήθελα να σημειώσω ότι είναι χρέος μας να αγαπούμε, να στηρίζουμε και να αγκαλιάζουμε , τα παιδιά μας τους ανθρώπους με ιδιαίτερες δεξιότητες – ιδιαίτερες δυσκολίες .Ο πολιτισμός μιας χώρας μιας κοινωνίας κρίνετε από πολλά πράγματα ,αλλά, και για το πώς αντιμετωπίζουμε αυτούς τους συνανθρώπους μας. Αυτή λοιπόν η προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια άντεξε μέσα στην κρίση. Πριν 11 χρόνια ήταν έξι παιδιά τώρα είναι 27 Και υπάρχει και   ένας μεγάλο αριθμός ατόμων της επαρχίας μας που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε και αυτά. Γι’ αυτό ακριβώς είναι δικαιολογημένο το παράπονο της κυρίας διευθύντριας , ότι δεν επαρκεί ο χώρος. Ήμαστε ευγνώμονες στο οτι υπάρχει το θεραπευτήριο μας ,στα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου και στη διευθύντρια και στους εργαζόμενους αλλά και σε όλους εσάς που με κάθε τρόπο στηρίζετε αυτή την προσπάθεια. Πολλοί τέτοιοι σταθμοί υπάρχουν πολλές τέτοιες προσπάθειες ,εμείς όλους τους αγαπάμε. Αλλά τούτος εδώ ο χώρος είναι εξ ολοκλήρου της εκκλησίας ,όλο το διοικητικό συμβούλιο αφιλοκερδώς προσφέρετε για τη λειτουργία αυτού του τμήματος και ακούσατε για εκδηλώσεις για ταξίδια και εκδρομές. Νομίζω ότι είναι αυτονόητο και αυτό θέλουμε , να μην στερούνται τις προϋποθέσεις  της ζωής και τις χαρές που για μας είναι δεδομένα, αυτά τα παιδιά, τα παιδιά μας.

Η Γιορτή συνεχίστηκε με το κουκλοθέατρο, οπου τις κούκλες υποδύθηκαν με τις φωνές τους τα παιδιά που φιλοξενήθηκαν για δέκα μήνες μεσώ του προγράμματος Erasmus  ,που αν και ήταν από Γερμανία ,Ισπανία και Γαλλία τα Ελληνικά τους ήταν πάρα πολύ καλά.Το έργο λεγόταν ο Κουρτσοκοκοράκος, ένα έξυπνο λαϊκό παραμύθι .

Και έπειτα μεικτό θέατρο σκιών και Θέατρο τα παιδιά του ειδικού σχολείου μαζι με ντόπιους καλλιτέχνες ,δημιούργησαν μια υπέροχη ατμόσφαιρα για το «Αγόρι με τη βαλίτσα»μια διασκευή της επίσης ντόπιας κυρίας Μπαντήλα.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση