Παρασκευή, Ιούνιος 5

Το Σάββατο το μνημόσυνο του Ηλία Τριανταφύλλου στις Ράχες

0

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου στην Παραλία Ραχών θα πραγματοποιηθεί το 9μηνο μνημόσυνο του Ραχιώτη επιστήμονα, συγγραφέα κι ερευνητή, Ηλία Τριανταφύλλου, το ερχόμενο Σάββατο 22 Ιουνίου στις 09:30 το πρωί.

Η οικογένεια Τριανταφύλλου παρακαλεί συγγενείς και φίλους να τιμήσουν τη μνήμη του αγαπημένου τους.

——————————————-

Ο Ηλίας Τριανταφύλλου ήταν ένας διακεκριμένος Πολιτικός Μηχανικός και ταυτόχρονα συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής. Γεννήθηκε το 1938 στις Ράχες, όπου και μεγάλωσε. Πήγε στο θρυλικό 1ο Γυμνάσιο στη Λαμία και στη συνέχεια σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ αργότερα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολυτεχνείο της Γκρενόμπλ στη Γαλλία, όπου εργάστηκε για κάποια χρόνια.
Αργότερα επέστρεψε στη Λαμία, όπου παρέμεινε για αρκετά χρόνια και στη συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα, όπου διέμενε με την οικογένειά του μέχρι και τώρα.

Υπήρξε βαθύς γνώστης της Μηχανικής Επιστήμης και εξαίρετος επιστήμονας, ως πολιτικός μηχανικός, αφού πολλά μεγάλα έργα στην Ελλάδα φέρουν την υπογραφή του.

Ο Ηλίας Τριανταφύλλου, πέρα από την επιστήμη του, είχε ένα μεγάλο πάθος. Αγαπούσε την Αρχαία Ελλάδα και τους Έλληνες. Έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στην έρευνα για την ιστορία. Έχει γράψει πολλά συγγράμματα και έχει κληθεί να μιλήσει σε πολλές ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η αγάπη του και το πάθος του για την ιστορική έρευνα τον οδήγησαν μέχρι τα άδυτα των υπογείων του Βατικανού, όπου ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο μπορούσαν να έχουν πρόσβαση.

 

 

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση