1ο Festival Μικρασιάτικων Γεύσεων, στις 12-14 Ιουλίου, στη Νέα Αρτάκη

0

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΡΤΑΚΗΝΩΝ-ΚΥΖΙΚΗΝΩΝ οργανώνει στις 12/13/14 Ιουλίου 2019 στην Δ.Ε. Νέας Αρτάκης του Δήμου Χαλκιδέων, τριήμερο γαστρονομικό festival για την ανάδειξη της Κουζίνας των αλησμόνητων πατρίδων της Κυζικηνής Χερσονήσου και των Μικρασιατικών Παραλίων.

Το festival θα λάβει χώρα στο λιμάνι της Νέας Αρτάκης με την ενεργό συμμετοχή της Ελένης Ψυχούλη, της Ιωάννας Σταμούλου, Μικρασιάτικων Συλλόγων και πλήθους εθελοντών. Η διοργάνωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της επίτευξης του σκοπού για τον οποίο ιδρύθηκε ο Σύλλογός μας και αφορά στην διατήρηση της ιστορίας και λαογραφίας των Χαμένων Πατρίδων τηςΚυζικηνής Χερσονήσου καθώς και στη διατήρηση των ηθών και εθίμων της περιοχής.

Το Σωματείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1963, είναι ένα δραστήριο Σωματείο και ήδη η μεγάλη και ποικιλόμορφη προσφορά του από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, απέναντι στα μέλη του και στην Τοπική Κοινωνία της Δ.Ε. Νέας Αρτάκης και ευρύτερα, είναι γνωστή πρωτίστως με την ίδρυση του Λαογραφικού Μουσείου Νέας Αρτάκης.

Πληροφορίες για το 1ο Φεστιβάλ Μικρασιάτικων Γεύσεων μπορείτε να αντλήσετε και από την σελίδα της εκδήλωσης στο facebook:

https://www.facebook.com/events/490007921739889/

Εντός του προσεχούς διαστήματος θα υπάρξει ενημέρωση για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση