Αύριο στη Χαλκίδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Γιατί χτυπά «συναγερμός» στη ΝΔ

0

Στην πόλη της Χαλκίδας θα βρεθεί αύριο το απόγευµα, ο πρόεδρος της Ν∆ Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από αλλαγή στο πρόγραμμά του που έκανε γνωστή η Πειραιώς.

Η ιδιοµορφία της διεξαγωγής της εθνικής εκλογικής αναµέτρησης στην καρδιά της τουριστικής σεζόν, µε πολλούς εκ των συµπολιτών µας να εργάζονται µακριά από τις εκλογικές τους περιφέρειες, προβληµατίζει την ηγεσία της Νέας Δηµοκρατίας. Σε μία προσπάθεια μάλιστα της Πειραιώς να ξορκίσουν το φάντασμα της αποχής αλλά και του εφησυχασµού στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της 7ης Ιουλίου… αναδεικνύουν την επισήμανση Μητσοτάκη από την Κρήτη ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι σε καµία περίπτωση προεξοφληµένο.

Εξ ου και έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερµό όλες οι βαθµίδες του κοµµατικού µηχανισµού, προκειµένου το κόµµα να υποστεί τις λιγότερες δυνατές εκλογικές απώλειες από την ενδεχοµένως αυξηµένη αποχή λόγω της ιδιάζουσας χρονικής συγκυρίας, όπως οµολογούν έµπειροι κοµµατικοί παράγοντες. Την ίδια ώρα, η έντονη αισιοδοξία στα όρια της βεβαιότητας για τον νικητή των βουλευτικών εκλογών, απόρροια της εντυπωσιακής επικράτησης της ΝΔ στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, πιθανώς να καλλιεργήσει κλίµα παραίτησης σε κρίσιµες εκλογικές οµάδες, κάτι που πιθανόν να αποβεί καταστροφικό για τη διασφάλιση αυτοδυναµίας.

Στο πνεύµα αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παραλείπει να επισηµαίνει σε κάθε δηµόσια παρέµβασή του -το έπραξε και το προηγούµενο Σάββατο από την Κρήτη- ότι το εκλογικό αποτέλεσµα δεν είναι σε καµία περίπτωση προεξοφληµένο και ότι απαιτείται απ’ όλους η µέγιστη δυνατή προσπάθεια.

Επιπλέον, επαναλαµβάνει µε τρόπο επιτακτικό ότι ισχυρή εντολή στη ΝΔ το βράδυ των εκλογών αποσοβεί νέες περιπέτειες για τον τόπο σε µια περίοδο που οι προκλήσεις εντός και εκτός Ελλάδας χρήζουν στιβαρών απαντήσεων. Η επόµενη µέρα Παράλληλα και µετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόµµατος, ο κ. Μητσοτάκης πυκνώνει τις παρασκηνιακές επαφές του, ώστε να εµφανιστεί πανέτοιµος, όπως λένε στενοί του συνεργάτες, την επόµενη των εκλογών ηµέρα.

 

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση