Οι πρώτες φούντες βιομηχανικής κάνναβης φύτρωσαν… στην Κωπαΐδα

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορχομενού “υπογράφει” την  πρώτη, πειραματική καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης στην Κωπαΐδα, με τον πρόεδρο Βασίλη Τσαγαλά να διευκρινίζει προς αποφυγή… παρεξηγήσεων. “Διευκρινίζω για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις . Η συγκεκριμένη κάνναβη είναι βιομηχανική. ΔΕΝ περιέχει εξαρτησιογόνο ουσία. Δεν έχει καμία σχέση με την Ινδική κάνναβη. Έχει πάρα πολλές εφαρμογές σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας όπως […]

24 Ιουνίου 2019

του/της Newsroom

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορχομενού “υπογράφει” την  πρώτη, πειραματική καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης στην Κωπαΐδα, με τον πρόεδρο Βασίλη Τσαγαλά να διευκρινίζει προς αποφυγή… παρεξηγήσεων.

“Διευκρινίζω για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις . Η συγκεκριμένη κάνναβη είναι βιομηχανική. ΔΕΝ περιέχει εξαρτησιογόνο ουσία. Δεν έχει καμία σχέση με την Ινδική κάνναβη.

Έχει πάρα πολλές εφαρμογές σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας όπως βιομηχανία τροφίμων, βιομηχανία επίπλων, ρούχων, παραφαρμακευτικών προϊόντων, κ.λ.π.”

“Επίσης” επιμένει ο πρόεδρος του Α.Σ. Ορχομενού, “δεν έχει καμία σχέση με τη φαρμακευτική. Η φαρμακευτική είναι καλλιέργεια εργαστηριακού και θερμοκηπιακού τύπου. Καλλιεργείται από βιολόγους και γεωπόνους ΔΕΝ εμπλέκεται σε καμία περίπτωση αγρότης και αγροτικό μηχάνημα. Άδειες φαρμακευτικής στην Ελλάδα έχουν εκδοθεί μόνο 4, από τις οποίες αμφιβάλλω αν θα προχωρήσει η μία. Είναι πανάκριβη επένδυση, πάνω από 2,000,000 €”

 

Πλήρες ρεπορτάζ στα ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ της 29ης Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024