Στο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ η Κατερίνα Μπατζελή

0

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου που αποτέλεσε και την αφορμή για την αδυσώπητη κόντρα μεταξύ της νυν και του απερχόμενου προέδρου του Κινήματος, Ευάγγελου Βενιζέλου, με αποτέλεσμα την οριστική ρήξη και αποχώρησή του, δόθηκε στη δημοσιότητα με την στερεοελλαδίτισσα Κατερίνα Μπατζελή να εμφανίζεται  στην 6η θέση.

Στην πρώτη θέση όπως αναμενόταν βρίσκεται ο Γιώργος Καμίνης. Δεδομένη ήταν και η επιλογή του – προερχόμενου από τη ΔΗΜΑΡ και ηγετικού στελέχους της πρόσφατα συσταθείσας «Ανανεωτικής Αριστεράς» – Θεόδωρου Μαργαρίτη για τη δεύτερη θέση. Πρόκειται για δύο κινήσεις με τις οποίες το ΚΙΝΑΛ εκτιμάται ότι σηματοδοτεί την «προοδευτική διεύρυνση» την οποία έχει εξαγγείλει μετά τις ευρωεκλογές.

Η τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου, Παύλου Χρηστίδη στην τρίτη θέση ήταν επίσης γνωστή από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής πριν από περίπου δέκα ημέρες, όταν και την είχε ανακοινώσει η Φώφη Γεννηματά. Τόσο η εν λόγω επιλογή, όσο και αυτή του γραμματέα της Κ.Ε., Μανώλη Χριστοδουλάκη στην τελευταία θέση, σηματοδοτούν τη συμμετοχή της «νέας γενιάς» στο Επικρατείας. Αμφότεροι αποτελούν δύο από τους πλέον στενούς συνεργάτες της κ. Γεννηματά, ενώ είχαν καταλάβει και τις δύο πρώτες θέσεις στις εκλογές για την ανάδειξη της Κ.Ε. στο έκτακτο Συνέδριο του περασμένου Μαρτίου.

Από εκεί και πέρα, αξιοσημείωτη είναι και η – συμβολική – τοποθέτηση του Παύλου Γερουλάνου στην 11η (προτελευταία) θέση. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, μετά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, είχε γνωστοποιήσει ότι ο ίδιος είχε ζητήσει να επιλεγεί σε μη εκλόγιμη θέση, καθώς, όπως είχε αναφέρει, ήθελε να τηρήσει τη δέσμευσή του να παραμείνει προσηλωμένος στον Δήμο της Αθήνας.

 

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση