Απειλεί να κλείσει τους διακόπτες στη ΛΑΡΚΟ η ΔΕΗ

Με επιστολή της ζητεί από τη διοίκηση της βιομηχανίας την καταβολή των οφειλομένων ποσών μέχρι αύριο 14 Ιουνίου Πυροδοτήθηκε εκ νέου η βόμβα των χρεών της ΛΑΡΚΟ ύψους 310 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ. Η βιομηχανία παραγωγής νικελίου δεν κατέβαλε οφειλές Μαρτίου και Απριλίου 2,5 εκατ. ευρώ μηνιαίως, στο πλαίσιο της τελευταίας συμφωνίας (αρχές Φεβρουαρίου) […]

13 Ιουνίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Με επιστολή της ζητεί από τη διοίκηση της βιομηχανίας την καταβολή των οφειλομένων ποσών μέχρι αύριο 14 Ιουνίου

Πυροδοτήθηκε εκ νέου η βόμβα των χρεών της ΛΑΡΚΟ ύψους 310 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ.

Η βιομηχανία παραγωγής νικελίου δεν κατέβαλε οφειλές Μαρτίου και Απριλίου 2,5 εκατ. ευρώ μηνιαίως, στο πλαίσιο της τελευταίας συμφωνίας (αρχές Φεβρουαρίου) διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών της. Αντίθετα, προτίμησε να ανεβάσει το ήδη βεβαρημένο εργατικό της κόστος κατά 5,5 εκατ. ευρώ μέσω επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας που υπέγραψε τα τελευταία 24ωρα με τους συνδικαλιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ προχωρεί τις επόμενες ώρες, ύστερα από ανταλλαγή επιστολών με τη ΛΑΡΚΟ, στην παύση εκπροσώπησής της στέλνοντας σχετική εντολή στον ΑΔΜΗΕ. Δηλαδή διακόπτει την παροχή ρεύματος.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, η Δημόσια Εταιρεία Ηλεκτρισμού απέστειλε χθες στη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ προειδοποιητική επιστολή με την οποία την καλεί να προχωρήσει στην καταβολή των οφειλομένων ποσών μέχρι αύριο 14 Ιουνίου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ζητήσει την παύση εκπροσώπησής της από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, δηλαδή θα διακόψει την ηλεκτροδότησή της.

-Πώς αναμένεται να απαντήσει η διοίκηση της βιομηχανίας;

-Ποια είναι η νέα επιχειρησιακή σύμβαση που συμφώνησαν  ΛΑΡΚΟ και σωματείο εργαζομένων;

-Ποια είναι οι οικονομική κατάσταση της εταιρείας και τι δείχνουν οι ισολογισμοί της;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024