Ειδήσεις από την Βόρεια Εύβοια

Σφίγγει ο κλοιός στην Λουτρόπολη Αιδηψού για τους μη «διαπιστευμένους» πωλητές αγροτικών προϊόντων και για όσους γενικότερα «υπηρετούν» το παρεμπόριο. Ακόμη και για εκείνους που παραβιάζουν την απόφαση του Δήμου για λειτουργία του παραλιακού δρόμου, τις απογευματινές και βραδινές ώρες, ως πεζόδρομο. Οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας επιχειρούν διαρκώς ελέγχους στον εν λόγω χώρο και […]

26 Ιουνίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

  • Σφίγγει ο κλοιός στην Λουτρόπολη Αιδηψού για τους μη «διαπιστευμένους» πωλητές αγροτικών προϊόντων και για όσους γενικότερα «υπηρετούν» το παρεμπόριο. Ακόμη και για εκείνους που παραβιάζουν την απόφαση του Δήμου για λειτουργία του παραλιακού δρόμου, τις απογευματινές και βραδινές ώρες, ως πεζόδρομο. Οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας επιχειρούν διαρκώς ελέγχους στον εν λόγω χώρο και μάλιστα με επικεφαλείς αξιωματικούς, κάτι που σημαίνει ότι η κατάσταση αυστηροποιείται. Φυσικά ικανοποιείται έτσι η αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου της κωμόπολης, που κάνει λόγο για ένα «αλαλούμ» σκηνικό, το οποίο πλήττει τα μέλη του, αλλά και το εθνικό οικονομικό συμφέρον.
  • Τα δέκα πρώτης γραμμής παραθαλάσσια θέρετρα και η Βασίλισσα Λουτρόπολη, αποδεικνύουν ότι ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, ζει κυρίως από τον τουρισμό. Ωστόσο τα οδικά τμήματα που διέρχονται από αυτά, οδηγούν σε υπέροχες παραλίες, σε πολλά σημεία τους είναι διάτρητα. Φυσικά έχουμε σκοπό να καταγράψουμε τα προβλήματα χιλιόμετρο-χιλιόμετρο και σε κάθε σημείο όπου οι τουρίστες βρίσκουν καταφύγιο πέραν της βουτιάς τους, για καφεδάκι, διάφορα κοκτέϊλς κι ένα πιάτο με θαλασσινά. Εκείνο όμως που μετά βεβαιότητας μπορούμε να πούμε, είναι αδιανόητο το οδικό τμήμα που ενώνει την Λουτρόπολη με τρεις πανέμορφους προορισμούς – Άγιο Νικόλαο, Μπάνια Γιάλτρων, άγιο Γεώργιο – να έχει αφεθεί από τους εμπλεκομένους σε τόσο άσχημη κατάσταση.
  • Μπορεί εκεί καρφωμένη στα 450 μέτρα να νιώθει εγκαταλειμμένη κι να κάνει αγώνα για να κρατήσει τους λιγοστούς κατοίκους της, όμως η πολιτιστική της προσφορά κάθε χρονιά, είναι πολύτιμη στα δρώμενα της Βόρειας Εύβοιας. Με οδηγό κι εφέτος τον Πολιτιστικό της Σύλλογο – αναφερόμαστε στη Σίμια Ιστιαίας – έδωσε τα «διαπιστευτήριά» της στο καλό ταγούδι με Βασίλη Σκουλά και Σοφία Παπάζογλου. Και τα καλύτερα, έπονται!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024