Επίσκεψη στο Σύλλογο Πολυτέκνων Φθιώτιδας από τον Χρήστο Σταϊκούρα

Τον Σύλλογο Πολυτέκνων Φθιώτιδας επισκέφθηκε χθες βράδυ ο βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας. Ο βουλευτής είχε την δυνατότητα, για ακόμη μία φορά, να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα οι πολύτεκνοι συμπατριώτες του, κυρίως σε ζητήματα απασχόλησης, εκπαίδευσης, κοινωνικής προστασίας και διαβίωσης. Επίσης είχε την ευκαιρία να τους ενημερώσει για τις πολιτικές που έχει ήδη […]

5 Ιουνίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Τον Σύλλογο Πολυτέκνων Φθιώτιδας επισκέφθηκε χθες βράδυ ο βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο βουλευτής είχε την δυνατότητα, για ακόμη μία φορά, να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα οι πολύτεκνοι συμπατριώτες του, κυρίως σε ζητήματα απασχόλησης, εκπαίδευσης, κοινωνικής προστασίας και διαβίωσης.

Επίσης είχε την ευκαιρία να τους ενημερώσει για τις πολιτικές που έχει ήδη εξαγγείλει και θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία για τη στήριξη της οικογένειας και της μητρότητας, με παροχή κινήτρων και ελαφρύνσεων, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης για την αντιμετώπιση της δημογραφικής πρόκλησης.

Όπως ανέφερε ο Χρ. Σταϊκούρας: «Έχουμε ήδη ανακοινώσει συγκεκριμένα οικονομικά μέτρα που αφορούν την ανακούφιση των γονέων, τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την ανατροφή των παιδιών και την τόνωση της πολύτεκνης οικογένειας.

Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, τη χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, την αύξηση του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί της οικογένειας, τη δέσμευση ότι δεν θα υπάρχει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού, την επαναφορά επιδομάτων πολυτέκνων που περιέκοψε η σημερινή Κυβέρνηση, την ενίσχυση του προγράμματος του ολοήμερου σχολείου.

Πέραν όμως αυτών, καθώς και άλλων μη δημοσιονομικών πρωτοβουλιών, κεντρική επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος, είναι η δημιουργία πολλών νέων και καλών θέσεων απασχόλησης και η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος όλων των νοικοκυριών, άρα και των πολύτεκνων οικογενειών, σε μία οικονομία που θα αναπτύσσεται με πολύ υψηλότερους ρυθμούς από τους σημερινούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024