Νέες επενδύσεις εκατ. ευρώ στο Selph Ready Package από τη Barilla Hellas

Η απενοχοποίηση και ακολούθως η στροφή των Ελλήνων στα ζυμαρικά εκτίναξε στα ύψη τον τζίρο της Barilla Hellas σημειώνοντας το 2018 ρεκόρ εξαετίας. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ζυμαρικών (I.P.O.), οι Έλληνες είμαστε στην πρώτη τετράδα παγκοσμίως στην κατανάλωση ζυμαρικών με 11.1 κιλά και δεύτεροι μόλις στην Ευρώπη μετά τους Ιταλούς με 23,5 κιλά και […]

10 Ιουλίου 2019

του/της Newsroom

Η απενοχοποίηση και ακολούθως η στροφή των Ελλήνων στα ζυμαρικά εκτίναξε στα ύψη τον τζίρο της Barilla Hellas σημειώνοντας το 2018 ρεκόρ εξαετίας.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ζυμαρικών (I.P.O.), οι Έλληνες είμαστε στην πρώτη τετράδα παγκοσμίως στην κατανάλωση ζυμαρικών με 11.1 κιλά και δεύτεροι μόλις στην Ευρώπη μετά τους Ιταλούς με 23,5 κιλά και πάνω από 1,4 εκατομμύρια τόνους ετησίως.

Με αυτό το σκεπτικό, η ηγέτιδα στην εγχώρια αγορά ζυμαρικών εταιρεία ανακοίνωσε την υλοποίηση νέων επενδύσεων ύψους τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ για το 2019. Επενδύσεις που έρχονται να προστεθούν σε αυτές που υλοποίησε η εταιρεία την τετραετία 2015-2018, ύψους 8,4 εκατ. ευρώ.

To επενδυτικό πρόγραμμα της Barilla Hellas περιλαμβάνει για την τρέχουσα χρονιά επενδύσεις στις εγκαταστάσεις της στον Βόλο και συγκεκριμένα τον εξοπλισμό με μηχανήματα παραγωγής συσκευασίας self ready package. Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία θα διευκολύνεται η τοποθέτηση των συσκευασιών στα ράφια των σούπερ μάρκετ και εξασφαλίζει εξοικονόμηση χρόνου και ευκολία στην εφοδιαστική αλυσίδα. Πρόκειται για μια νέα διεθνή τάση, η οποία, σύμφωνα με έρευνες, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των πωλήσεων κατά 3-5% και σε πολλαπλάσια μείωση του κόστους για τον παραγωγό και τον λιανέμπορο. Η παγκόσμια αγορά του shelf ready package, εκτιμήθηκε το 2017 στα 63,4 δισεκ. δολάρια και αναμένεται να φτάσει τα 81,4 δισεκ. δολάρια έως το 2023 (Πηγή Μordor Ιntelligence).

Oι επενδύσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό γραμμών παραγωγής στις εγκαταστάσεις της στον Βόλο και στη Θήβα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, χθες, σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος, το πλάνο έχει αναπτυχθεί και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να ενεργοποιηθεί. Το γεγονός ότι αυτό δεν έχει γίνει ακόμη οφείλεται στο ότι η θυγατρική του ομίλου στην Αμερική πρόσθεσε γραμμές παραγωγής, καλύπτοντας τις υφιστάμενες ανάγκες.

Το εργοστάσιο της εταιρείας στον Βόλο, το μόνο εκτός Ιταλίας εργοστάσιο της Barilla στην Ευρώπη, παράγει 50.000 τόνους έτοιμου προϊόντος, εκ των οποίων 21.820 εξάγονται στο εξωτερικό και σε χώρες όπως η Κίνα και η Σουηδία, ενώ με τις μάρκες ζυμαρικών MISKO και Barilla ελέγχει μερίδιο 38%-42% σε όγκο πωλήσεων και 40%-45% σε αξία πωλήσεων στην εσωτερική αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024