ΤΗΝΟΣ: Μάγεψε και τον Πέτρο Κωστόπουλο

0

Η ανεμόεσσα Τήνος, το άγονο και ορεινό κυκλαδονήσι, είναι το μαρμαροκτισμένο νησί που αφήνει το δικό του στίγμα στο κεντρικό Αιγαίο. Μέρος που αγκαλιάζει προστατευτικά η Μεγαλόχαρη και παιχνιδίζει μαζί του η μητέρα φύση.

Άπλετο φως, υπέροχα νερά και παραλίες, καθώς και μαγική αρχιτεκτονική δίνουν στο τοπίο εικόνες ανεξίτηλης ομορφιάς.

Ακόμη περιστερώνες, ανεμόμυλοι και “σφηνωμένα” ξωκλήσια, “δένουν” την καλλιτεχνική δημιουργία με τις ξεχωριστές της νύχτες και τη σπάνια κουζίνα της.

Δοκιμάστε: τηνιακή λούζα, πιτσουνάκια με χυλοπίτες και μακαρόνια με γυαλιστερές.

Σημεία αναφοράς των επωνύμων και των εραστών της κυκλαδίτικης ομορφιάς τα: Λέανδρος, με την άψογη φιλοξενία του Μιχάλη, Gallery, Αιολία, Ρεμέτζο, Syvilla Bar, Ακρωτήρι, Μονοπώλιο, Τηνιακόν, Νηνεμία, Δικό Μας, Blaze, Γαλέρα, Village Club, Moustaki all day bar, St. Cavos, Αργοναύτης, Άγγελος, Το Λαγήνι, Pranzo, Δωδώνη, Φιλοξενία, Alexandra, Δελφίνια, Μεσκλιές, Μεταξύ μας, Δρακονήσι, Ταρσανάς, Μιχάλης, Παλαιά Παλλάδα, Σαν Στο Σπίτι, Blue, Ο Βλάχος, Συμπόσιον σε ένα νεοκλασικό κτίριο με θεϊκό περιβάλλον, Απαλλάχτηκα, Πι & Φι, Το Λιμανάκι, Ηλιαχτίδα, Balloon, Άποψη, Περί Ορέξεως, Ατού, Τ. Αναστασιάδης, Νησιώτικη Τέχνη, Bazaar, Το Λιμάνι, Μιχαήλ Σαλταμανίκας, Ανεμολόγιο, Favie Suzanne, Ο Μάρκος και Sikoutris.

Δημήτρης Μήτρου

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση