Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και οι πρώτες του παρουσιάσεις τον Ιούλιο

0
Πλήθη πιστών προσήλθαν και φέτος στην πανήγυρη της Αγίας Κυριακής χοροστατoύντος  του Όρθρου και προεξέχοντος  της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

 

 

Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019, στο Προσκυνηματικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Κυριακής στα Καμπιά Διρφύων, ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου, Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχαρη και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων και αρκετών άλλων Ιερέων.

 

 

Η Αγία Κυριακή των Διρφύων, η οποία, ως λαοφιλής, ελκύει τους χριστιανούς στον Τόπο Της, τα οποία είχαν την ευκαιρία και την ευλογία να κοινωνήσουν των Αχραντών Μυστηρίων, αλλά και να ακούσουν τον λόγο του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος με αφορμή την προσωπικότητα της Αγ. Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, αναφέρθηκε στο χάρισμα της ανδρείας της Αγίας η οποία είχε, ως προτεραιότητα, στη ζωή της την αγάπη για τον Χριστό. Ταυτόχρονα, μάλιστα, επεσήμανε ότι διωγμούς υφίστανται οι χριστιανοί όλες τις εποχές και κάλεσε όλους να καταφύγουν στην πίστη και την συνέπεια της ζωής της Εκκλησίας.

Την προηγουμένη ημέρα,το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου-Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως και Διευθυντή του Εκκλ. Ορφανοτροφείου αρρένων και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στην Ι. Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ροβιών (πάνω από τις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως), όπου, με την συμμετοχή και Κληρικών της περιοχής και την πληθωρική παρουσία πιστών από πολλά μέρη της Εύβοιας και αλλού, ο Σεβασμιώτατος, χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνου του εξ Αιδηψού καταγομένου μακαριστού Αρχιμ. Κλήμεντος Ζώκαρη.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση