Σταϊκούρας «Δεν θα μηδενίσω το έργο των προκατόχων μου»

Τσακαλώτος: «Ναι» στην εθνική συνεννόηση για τη μείωση των πλεονασμάτων Συναινετικό κλίμα επικράτησε στην παράδοση του υπουργείου, αφού προηγουμένως είχε προηγηθεί ενημέρωση του νέου υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα από τον προκάτοχό του για τα σημαντικά ζητήματα του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου. «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο της νέας πολιτικής ηγεσίας και κουράγιο», είπε ο απερχόμενος υπουργός, […]

9 Ιουλίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Τσακαλώτος: «Ναι» στην εθνική συνεννόηση για τη μείωση των πλεονασμάτων

Συναινετικό κλίμα επικράτησε στην παράδοση του υπουργείου, αφού προηγουμένως είχε προηγηθεί ενημέρωση του νέου υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα από τον προκάτοχό του για τα σημαντικά ζητήματα του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου.

«Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο της νέας πολιτικής ηγεσίας και κουράγιο», είπε ο απερχόμενος υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος, που πρόσθεσε: «Ναι, οι μισοί μου λέγανε συγχαρητήρια οι μισοί συλλυπητήρια… Δεν είναι τόσο δύσκολη αυτή η περίοδος. Αφήνουμε μια οικονομία με ανάπτυξη, μόνο 10% χρηματοδοτικές ανάγκες και μαξιλάρι… Στο υπουργείο υπάρχουν οι φωτογραφίες των υπουργών μέχρι τον κ. Παπαθανασίου, όλοι οι άλλοι επί Μνημονίων εξαφανίστηκαν, ελπίζω να έχω κι εγώ μισή φωτογραφία, κι εσείς ολόκληρη» είπε ο κ. Τσακαλώτος στον διάδοχό του, Χρήστο Σταϊκούρα. Τέλος ο απερχόμενος υπουργός έδωσε και μια υπόσχεση: «Υποσχόμαστε στο λαό ότι θα επιστρέψουμε δριμύτεροι, σοφότεροι και με ακόμα καλύτερο πρόγραμμα…»

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε: «Ευχαριστώ για την υποδοχή και την ενημέρωση τον κ.Τσακαλώτο. Παρότι η Οικονομία κάνει χαμηλές πτήσεις, τα αληθινά προβλήματα και οι βόμβες με το αναμμένο φιτίλι είναι υπαρκτές, δεν θα μηδενίσω το έργο των προκατόχων μου. Δεν ωφελεί τη χώρα και τους πολίτες. Θα κρατήσουμε τα όποια θετικά έγιναν και θα οικοδομήσουμε σ΄αυτά. Θα διορθώσουμε σφάλματα και παραλείψεις και θα επιδιώξουμε συναινέσεις. Θα αξιοποιήσουμε το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου, πέρα και πάνω από ιδεολογικές αφετηρίες, τους καλώ να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Εμείς με τη στρατηγική και τις πολιτικές μας θα επιδιώξουμε να περιορίσουμε τις αβεβαιότητες, να προσελκύσουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε πολλές και καλές δουλειές. Θα προχωρήσουμε στην ελάφρυνση της φορολογικής επιβάρυνσης. Σταθερή στόχευση  αποτελεί η κοινωνική συνοχή. Ζητώ απόλυτη συνοχή, ταχύτητα, σεμνότητα και αποφασιστικότητα. Να συμβάλλουμε στην ισχυροποίηση της Οικονομίας για την ισχυρή και αξιοπρεπή Ελλάδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024