Η ΕΠΣ Βοιωτίας εξέδωσε την προκήρυξη των πρωταθλημάτων

Τις επερχόμενες  τροποποιήσεις που  θα γίνουν  και θα εφαρμοστούν στην νέα ποδοσφαιρική χρονιά, έτσι ώστε οι εμπλεκόμενοι συντελεστές, παράγοντες, προπονητές, διαιτητές, φίλαθλοι και όσοι με οποιαδήποτε ιδιότητα εμπλέκονται με το χώρο του ποδοσφαίρου, και θα πρέπει να γνωρίζουν γνωστοποίησε η ΕΠΣ Βοιωτίας. Σύμφωνα μ’ αυτό: 1.ΕΝΑΡΞΗ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ : 01/09/ […]

11 Ιουλίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Τις επερχόμενες  τροποποιήσεις που  θα γίνουν  και θα εφαρμοστούν στην νέα ποδοσφαιρική χρονιά, έτσι ώστε οι εμπλεκόμενοι συντελεστές, παράγοντες, προπονητές, διαιτητές, φίλαθλοι και όσοι με οποιαδήποτε ιδιότητα εμπλέκονται με το χώρο του ποδοσφαίρου, και θα πρέπει να γνωρίζουν γνωστοποίησε η ΕΠΣ Βοιωτίας.

Σύμφωνα μ’ αυτό:

1.ΕΝΑΡΞΗ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ : 01/09/ 2019

SUPER CAP: 31/08/2019 ώρα 17:30 στο γήπεδο Θήβας.

ΚΥΠΕΛΛΟ: 1η  αγωνιστική  07-08/09/2019 , 2η αγωνιστική  14-15/09/ 2019 θα αγωνιστούν οι ομάδες της   Β’  Κατηγορίας σε δυο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και οι ομάδες που θα περάσουν στη συνεχεία θα  κληρωθούν με τις ομάδες της  Α΄ Κατηγορίας. Οι  υπόλοιπες αγωνιστικές  του Κυπέλλου θα οριστούν με απόφαση της επιτροπής Πρωταθλήματος και Κυπέλλου.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ έναρξη : 21/09/2019. Ένας (1)  όμιλος των 16 ομάδων.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ έναρξη : 06/10/2019. Δύο (2) όμιλοι με απολύτως γεωγραφικά κριτήρια .

2.ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Στην νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2019 – 2020, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΝΟΣ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ  ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΕΙΚΟΣΙ (20) ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, στον διεξαγόμενο αγώνα συνεπώς και καθ όλη την διάρκεια του αγώνα  (άρθρο 19 παρ 8) .Για τον υπολογισμό της ηλικίας θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γεννήσεως τους ήτοι : γεννηθέντες από 01/01/1999 και εντεθέν , οι οποίοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως το τέλος του πρωταθλήματος.

3.ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ

Όλοι οι ποδοσφαιριστές της δύναμής κάθε σωματείου (ανεξαρτήτως ηλικίας) είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να εκδώσουν Κάρτα Υγείας Αθλητή το αργότερο μέχρι 31 Ιουλίου 2019.
Από την 1η Αυγούστου 2019 ο κάθε ποδοσφαιριστής – αθλητής πρέπει να έχει μαζί του την Κάρτα Υγείας Αθλητή για ν’ αγωνιστεί ή να συμμετέχει σε προπόνηση της ομάδας του.
Σε διαφορετική περίπτωση ο ποδοσφαιριστής – αθλητής ούτε μπορεί ν’ αγωνιστεί, ούτε να προπονηθεί.

4.ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Για την Α΄ Κατηγορία θα είναι  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (π.χ. Κ-16, Κ-14, Κ-12, Κ-10, Κ-8, Κ-6)

Σε περίπτωση μη κατάθεσης δήλωσης συμμετοχής στο πρωτάθλημα υποδομής, δεν γίνεται δεκτή η δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα Ανδρών.

Σε περίπτωση μη καθόδου στον πρώτο  αγώνα υποδομής, θα επιβάλλεται  πρόστιμο 200€, για δεύτερο 300€ και για τρίτο 500€ .

4Α. ΚΥΠΕΛΛΟ Κ-16

Στην ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020 θα διεξαχθεί Κύπελλο Κ-16 όπου δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ομάδες της Κ-16.ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΣ Κ-16

Α) Θα διεξαχθεί σε μονούς αγώνες μετά από κλήρωση, αποτελούμενο από δύο (2) ομίλους των οχτώ (8) ομάδων αντίστοιχα. Μετά την ολοκλήρωση αυτών, θα διεξαχθεί Τελικός Κυπέλλου με τις ομάδες που προκρίθηκαν από τους δύο (2) ομίλους. Θα απονεμηθούν μετάλλια και Κύπελλα.

Β) Για την φετινή χρονιά η Ε.Π.Σ. Βοιωτίας ΔΕΝ θα εισπράξει το παράβολο συμμετοχής Κυπέλλου της Κ-16.

Γ) Οι ημιτελικοί και ο Τελικός Κυπέλλου της Κ-16 θα διεξαχθούν στο γήπεδο της ΕΠΣΒ στον Αγ. Σπυρίδωνα Ορχομενού , ή όπου αλλού αποφασισθεί από την επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου.

5.ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ PLAYOFF Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Α) Σε περίπτωση ισοβαθμίας βαθμών και τερμάτων των ομάδων μετά την λήξη του Πρωταθλήματος, γίνεται αγώνας κατάταξης σύμφωνα με το άρθρο 20 ΚΑΠ ΕΡΑΣ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ  για την τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος

Β) Οι αγώνες των PLAY OFF δεν θα διεξαχθούν εφόσον η μεταξύ τους διαφορά του (1ου) πρώτου με τον (2ο) δεύτερο είναι πέντε (5) βαθμοί και άνω (πχ 50 ο πρώτος και 45 ο δεύτερος, αναδεικνύεται πρωταθλητής ο 1ος του πρωταθλήματος). Εάν δεν υπάρχει διαφορά των πέντε 5 βαθμών, οι αγώνες θα διεξαχθούν με το σύστημα των Play-Off για τη ανάδειξη Πρωταθλητή , όπως αναφέρετε παρακάτω

Οι αγώνες σε αυτή την περίπτωση θα είναι μονοί. Στην πρώτη φάση θα διεξαχθούν οι αγώνες α) μεταξύ του 2ου με τον 5ο (2Χ5) και β) μεταξύ του 3ου με τον 4ο (3Χ4) όπως αυτοί κατατάχθηκαν βαθμολογικά με τη λήξη του πρωταθλήματος , με έδρες του 2ου και του 3ου. Ως πλεονέκτημα για την πρόκριση της ομάδος των αντίστοιχων ζευγαριών δίνεται στον 2ο και στον 3ο η έδρα η νίκη και η ισοπαλία. Ενώ για την πρόκριση του 5ου και του 4ου είναι μόνο η νίκη  .

Παράταση και πέναλτι στα παραπάνω παιχνίδια δεν υπάρχουν .

Με αυτό τον τρόπο οι προκρινόμενες ομάδες οι οποίες θα προκύψουν από την διεξαγωγή των δύο αγώνων θα αγωνιστούν μεταξύ τους στο Αθλητικό κέντρο της Ε.Π.Σ.Β. στον Αγ. Σπυρίδωνα Ορχομενού. Η πρόκριση δίνεται στη γηπεδούχο ομάδα με νίκη και ισοπαλία ενώ στην φιλοξενούμενη μόνο με νίκη .

Η προκρινόμενη ομάδα δίνει αγώνα με την πρώτη ομάδα στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος, στο Αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΒ στον Αγ. Σπυρίδωνα Ορχομενού..

Πρωταθλητής για την Ποδοσφαιρική Περίοδο 2019 – 2020 ανακηρύσσεται από αυτό τον αγώνα, ο μεν πρώτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με νίκη και ισοπαλία ενώ η προκρινόμενη ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια μόνο με νίκη .        6.ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ PLAYOUT A΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Α) Σε περίπτωση ισοβαθμίας βαθμών και τερμάτων των ομάδων μετά την λήξη του Πρωταθλήματος, γίνεται αγώνας κατάταξης σύμφωνα μα το άρθρο 20 ΚΑΠ ΕΡΑΣ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ  για την τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος

Β) Ο 16ος Υποβιβάζεται απ’ ευθείας.

Γ) Οι 15ος ,14ος,13ος ,12ος, παίζουν Play-out σε μίνι πρωτάθλημα (διπλών αγώνων) λαμβάνοντας υπ όψη την τελική βαθμολογία της κάθε ομάδος που κατέκτησε στο πρωτάθλημα (12ος,13ος, 14ος,15ος,) διαιρώντας δια τέσσερα και εκ του αποτελέσματος που θα προκύψει ξεκινάει η κάθε ομάδα με τους ανάλογους βαθμούς .

Ο δεκαδικός αριθμός που θα προκύψει μετά την διαίρεση του 0,5 και άνω , προσμετράτε στον επόμενο ακέραιο βαθμό (πχ18:4=4,5=5) ενώ του 0,4 και κάτω προσμετράτε στον προηγούμενο ακέραιο βαθμό (πχ17:4=4,25=4)

Η ομάδα που κατακτά την 12η θέση κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος, πριμοδοτείται για την βαθμολογία της έναρξης των Play-Out  με έναν ακόμη βαθμό από αυτούς που θα προκύψουν κατά την διαίρεση .

Σε περίπτωση ισοβαθμίας των ομάδων μετά την ολοκλήρωση των αγώνων Play-Off, υπερισχύει η ομάδα που στη κανονική περίοδο τερμάτισε υψηλότερα .

Η κλήρωση των αγώνων  Play-Out θα γίνει στα γραφεία της ΕΠΣ Βοιωτίας παρουσία εκπροσώπων των διαγωνιζόμενων ομάδων μετά την λήξη του Πρωταθλήματος . Με αυτό τον τρόπο κατοχυρώνεται η τελική βαθμολογία .

Μετά την διεξαγωγή των  Play-Out  κατοχυρώνονται οι 15η, 14η, 13η, 12η, θέση του Πρωταθλήματος.

7.ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ  ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

α .Στη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2019 – 2020, η συμμετοχή στο Κύπελλο και των σωματείων Β΄ Κατηγορίας, θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ καθώς μειώνεται το παράβολο από 100€ σε 50€ για την Β΄ Κατηγορία

β . Στην πρώτη φάση θα αγωνιστούν οι ομάδες της   Β’  Κατηγορίας σε δυο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και οι ομάδες που θα περάσουν στη συνεχεία θα  κληρωθούν με τις ομάδες της Γ’ Εθνικής και της  Α΄ κατηγορίας. Οι  υπόλοιπες αγωνιστικές  του Κυπέλλου θα οριστούν με απόφαση της επιτροπής πρωταθλήματος και Κυπέλλου.

γ .Οι ημιτελικοί και ο Τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθούν στο γήπεδο της ΕΠΣΒ στον Αγ. Σπυρίδωνα Ορχομενού , ή όπου αλλού αποφασισθεί από την επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου.

  1. ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ Α’ και  Β΄  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

α. Για  τα σωματεία της Α’ Κατηγορίας, στην  νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2019 – 2020, θα πρέπει, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, να έχουν προπονητή κάτοχο διπλώματος UEFA Β΄ και να έχει εκδοθεί ΔΕΛΤΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ από την ΕΠΣ Βοιωτίας .

Σε περίπτωση αλλαγής προπονητή  η ομάδα θα μπορεί να μείνει χωρίς προπονητή μέχρι δύο αγωνίστηκες και σε κάθε επόμενη αγωνιστική θα του επιβάλλεται  πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε αγώνα που δεν θα έχει προσλάβει Προπονητή   .

 β. Για την Β΄ Κατηγορία ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ  για να εκτελεί  χρέη προπονητή κάποιος, θα πρέπει να έχει Δίπλωμα ή Πιστοποίηση UEFA ανεξαρτήτου κατηγορίας  και να έχει εκδοθεί  ΄΄ΔΕΛΤΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ  ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ΄΄

9.ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Η είσοδος δημοσιογράφων επιτρέπεται στα γήπεδα μετά από αίτηση και έγκριση αυτής  από την Ε.Ε. της ΕΠΣ Βοιωτίας, η οποία και θα χορηγεί σχετική κάρτα διαπίστευσης

10.ΑΛΛΑΓΗ ΑΓΩΝΑ

Οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από τη διοργανώτρια αρχή την αλλαγή ημέρας και ώρα αγώνα κατόπιν κοινού αιτήματος των διαγωνιζομένων ομάδων τουλάχιστον 5 ημέρες πριν τον αγώνα.

11.ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ : ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ & ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΣ

Ενημερώνουμε όλα τα σωματεία, ότι σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 13 του Παραρτήματος Β του Κανονισμού Ιδιότητας και Μεταγραφών και του άρθρου 7 του Οικονομικού Κανονισμού :

α. «Δεν μπορούν να αποκτούν, να αποδεσμεύουν και να παραχωρούν, με οποιονδήποτε τρόπο, ποδοσφαιριστές, τα σωματεία που οφείλουν χρηματικά ποσά, από οποιονδήποτε λόγο, σε υπερκείμενες Αρχές (Ενώσεις, Ε.Π.Ο.)».

β. Κάθε σωματείο δύναται να αποκτά με μετεγγραφή ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ αριθμό ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών από 1/1 έως 31/1 και  από 1/7 έως 31/10 κάθε έτους.

Ενημερώνουμε τα σωματεία μας αλλά και τους ενδιαφερόμενους ποδοσφαιριστές ότι με κάθε αίτηση μεταβολών ποδοσφαιριστή ( Πρώτη Εγγραφή, Μετεγγραφή, Υποσχετική, Αποδέσμευση κλπ), θα πρέπει να συνυποβάλλεται συμπληρωμένο σε όλα τα πεδία το ειδικό έντυπο με την πράξη συναίνεσης για την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από τις υπηρεσίες της ΕΠΟ και της ΕΠΣ Βοιωτίας ( σε περίπτωση που δεν είχε υποβληθεί πέρυσι). Το έντυπο θα πρέπει να φέρει θεωρημένο από ΚΕΠ το γνήσιο της υπογραφής του ποδοσφαιριστή ή και του κηδεμόνα εφόσον είναι ανήλικος.
Ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Μητρώου Δελτίων ΔΕΝ θα Εκδίδει Δελτία Αθλητικής Ιδιότητας σε ποδοσφαιριστές που δεν αποδέχονται την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων τους από την ΕΠΟ και ΕΠΣΒ.
Επίσης, όλα τα σωματεία θα πρέπει να προσκομίσουν συμπληρωμένα τα ανωτέρω έντυπα για όλους τους ποδοσφαιριστές που θα συνεχίσουν να ανήκουν στα σωματεία τους έως την 31/7/2019.

12.ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι Δηλώσεις συμμετοχής όλων των κατηγοριών Α’, Β’ , Κυπέλλου και Πρωταθλημάτων Υποδομής (Κ-16, Κ-14, Κ-12, Κ-10) θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι την 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00μ.μ.

α .Τα σωματεία, μαζί με την Δήλωση Συμμετοχής, θα πρέπει να υποβάλλουν και την ειδική έντυπη Υπεύθυνη Δήλωση «Συνυποσχετικό Διαιτησίας» περί αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των Εγκυκλίων, των Οδηγιών και των Αποφάσεων FIFA, UEFA και Ε.Π.Ο. (άρθρο 2 παρ. 3Α εδ. ιγ του Καταστατικού της Ε.Π.Ο.).

 β .Τα σωματεία θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν Fax και  email , προκειμένου να γίνεται η αλληλογραφία μεταξύ ΕΠΣΒ και ομάδων. Το e-mail της ΕΠΣΒ είναι epsv@otenet.gr

 γ. Οι καταστάσεις υγείας θα πρέπει  να είναι πλαστικοποιημένες .

 δ. Τα παράβολα συμμετοχής για το πρωτάθλημα  2019-2020 έχουν  καθοριστεί  ως εξής:

Α΄ Κατηγορία : 310€ (από 330 που ήταν την περίοδο 2017-2018)

Β΄ Κατηγορία : 260€ (από 280 που ήταν την περίοδο 2017-2018)

   Κ-16 (παίκτες γεννηθέντες από 01/01/2004 και νεότεροι):  100 €

   Κ-14 (παίκτες γεννηθέντες από 01/01/2006 και νεότεροι ): 100 €

   Κ-12 (παίκτες γεννηθέντες από 01/01/2008 και νεότεροι ):   70 €

   Κ-10 (παίκτες γεννηθέντες από 01/01/2010 και νεότεροι ):   50 €

   Κ-8   (παίκτες γεννηθέντες από 01/01/2012 και νεότεροι):    50 €

   Κ-6   (παίκτες γεννηθέντες από 01/01/2014 και νεότεροι):    50 €

Συμμετοχή στο  Κύπελλο : 100€  για την Γ’ Εθνική και για την Α΄ κατηγορία και 50 για την Β΄ Κατηγορία

Παράβολο ενστάσεων : 300€

Συνδρομή : 20€

13.ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ –ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Τα σωματεία που έχουν δικαίωμα και επιθυμούν να λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα αυτό , πρέπει να έχουν  τακτοποιήσει τις πάσης φύσεως οικονομικές εκκρεμότητες με την ΕΠΣΒ, άλλως οι δηλώσεις συμμετοχής , με απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΣΒ δεν θα γίνονται δεκτές.

14.ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ

Τα σωματεία υποχρεούνται να προσκομίσουν τα βιβλία της ομάδας τους (Μητρώου Μελών, Πρακτικών Συνεδριάσεων Γενικών Συνελεύσεων, Πρακτικών Συνεδριάσεων Διοικητικού Συμβουλίου, Εσόδων – Εξόδων, Περιουσιακών Στοιχειών, Πρωτοκόλλου εισερχόμενων και εξερχόμενων εγγράφων) προς θεώρηση στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Β. στη Λιβαδειά, Καραγιαννοπούλου 57 το αργότερο μέχρι την 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00μ.μ., άλλως δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024