Ολοκλήρωσε την συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τη VNK Capital, η διοίκηση του Ομίλου ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες VNK Capital και ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ανακοίνωσαν τον περασμένη Φεβρουάριο την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας με τη συμμετοχή της VNK Capital σε ποσοστό 36% επί του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ. Η VNK Capital είναι ιδιωτική επενδυτική εταιρεία, που επενδύει σε ελληνικές και διεθνείς εταιρείες, οι οποίες κατέχουν ηγετική θέση στο χώρο τους, με σκοπό […]

11 Ιουλίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες VNK Capital και ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ανακοίνωσαν τον περασμένη Φεβρουάριο την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας με τη συμμετοχή της VNK Capital σε ποσοστό 36% επί του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ.

Η VNK Capital είναι ιδιωτική επενδυτική εταιρεία, που επενδύει σε ελληνικές και διεθνείς εταιρείες, οι οποίες κατέχουν ηγετική θέση στο χώρο τους, με σκοπό τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στις εταιρείες αυτές, μέσω καινοτόμων στρατηγικών και ευέλικτων χρηματοδοτικών σχημάτων, στοχεύοντας στην ανάπτυξή τους τόσο στην αγορά της Ελλάδας, αλλά κυρίως στις αγορές του εξωτερικού.

Παράλληλα, από την 1η Απριλίου 2019 ανέθεσε τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου (CEO) του Ομίλου, στον Δημήτρη Βιδάκη.

Ο κ. Βιδάκης ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1989 και μέχρι σήμερα έχει εργαστεί σε επτά διαφορετικές χώρες, αποκομίζοντας πολύπλευρη εμπειρία μέσα από θέσεις υψηλής ευθύνης. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, CEO του Ομίλου ΚΟΡΡΕΣ, ενώ υπήρξε στέλεχος της Coca-Cola Hellenic ως Γενικός Διευθυντής Πολωνίας. Από το 2006 είχε την θέση του γενικού διευθυντή της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα και ταυτόχρονα την θέση του προέδρου των εταιρειών Τσακίρης και ΕΛΧΥΜ.

Η ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας εξαγωγέας ετοίμων γευμάτων και αποτελεί το Νο1 παραγωγό ντολμά στον κόσμο. Η συνολική παραγωγή υπερβαίνει τους 20.000 τόνους ετησίως και παράγονται στο χέρι καθημερινά περισσότερα από 1.600.000 ντολμαδάκια. Απασχολεί σε μόνιμη βάση πάνω από 1.500 εργαζομένους, σε μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Παλίρροια έχει στρατηγικό προσανατολισμό στις εξαγωγές, και οι οποίες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80% των πωλήσεων της. Τα προϊόντα της βρίσκονται σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο με βασικές χώρες δραστηριοποίησης τις Ευρωπαϊκές χώρες, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τον Καναδά, τη Μέση Ανατολή και την Αυστραλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024