Τα έκανε γυαλιά καρφιά στο Δημαρχείο Χαλκίδας

Ένας γνώριμος με ψυχικά προβλήματα υπάλληλος στο εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων μπήκε ως μαινόμενος «ταύρος» το μεσημέρι της Δευτέρας στα κεντρικά γραφεία με στόχο να δημιουργήσει φασαρία. Επισκέφθηκε στην αρχή το γραφείο της διευθύντριας διοικητικού προσωπικού απαιτώντας να του δώσει 100 € – σύμφωνα με πληροφορίες – ισχυριζόμενος ότι τα θέλει για φάρμακα. Όταν του […]

16 Ιουλίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ένας γνώριμος με ψυχικά προβλήματα υπάλληλος στο εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων μπήκε ως μαινόμενος «ταύρος» το μεσημέρι της Δευτέρας στα κεντρικά γραφεία με στόχο να δημιουργήσει φασαρία.

Επισκέφθηκε στην αρχή το γραφείο της διευθύντριας διοικητικού προσωπικού απαιτώντας να του δώσει 100 € – σύμφωνα με πληροφορίες – ισχυριζόμενος ότι τα θέλει για φάρμακα. Όταν του το αρνήθηκε έβγαλε μαχαίρι και άρχισε να την απειλεί. Στη συνέχεια υπήρξε προπηλακισμός και απειλή με ξύλινο λοστό. Με την βοήθεια υπαλλήλων η διευθύντρια διασώθηκε κι αυτός στράφηκε στο γραφείο του Δημάρχου, όπου βρισκόταν εκείνη την ώρα μέσα. Η μανία του ξέσπασε πάνω σε χαρτιά και υπολογιστές που άρχισε να τους εκσφενδονίζει από το παράθυρο. Οι υπάλληλοι του Δήμου φυγάδευσαν τον Δήμαρχο, Χρήστο Παγώνη.

Επιτόπου κατέφθασε αστυνομική δύναμη μετά από ώρα και κατόρθωσε να συλλάβει τον υπάλληλο, ο οποίος αν και απειλούσε την σωματική ακεραιότητα όλων, δεν κατέφυγε σε προσωπική βία, εκτός κάποιων σπρωξιμάτων. Η στάση του, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του είχε σαν αφορμή την στέρηση των φαρμάκων, αλλά και την επιθυμία του να μεταταχθεί σε άλλο Δήμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024