Τρείς Στερεολλαδίτες, ανάμεσα στους  28 πρώτους γενικοί και ειδικοί γραμματείς της κυβέρνησης

Τους πρώτους 28 γενικούς και ειδικούς γραμματείς, οι οποίοι θα αναλάβουν από αύριο καθήκοντα στα χαρτοφυλάκια του νέου υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Πρόκειται για στελέχη που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, μαζί με τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς, θα κάνουν πράξη τη δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη διεύρυνση και την ανανέωση του […]

16 Ιουλίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Τους πρώτους 28 γενικούς και ειδικούς γραμματείς, οι οποίοι θα αναλάβουν από αύριο καθήκοντα στα χαρτοφυλάκια του νέου υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Πρόκειται για στελέχη που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, μαζί με τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς, θα κάνουν πράξη τη δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη διεύρυνση και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας με πρόσωπα που προέρχονται και από τον ιδιωτικό τομέα και δεν έχουν στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική. «Αυτό,  άλλωστε, ήταν κι ένα από τα κριτήρια του κ. Μητσοτάκη για την επιλογή τους, οι εξειδικευμένες γνώσεις και η πείρα τους στον τομέα ευθύνης που αναλαμβάνουν, και όχι προφανώς η κομματική τους προέλευση» επισημαίνουν πηγές του Μαξίμου.

Από την Στερεά έχουμε τους εξής γενικούς γραμματείς, με αναφορά ή καταγωγή από την περιοχή μας. Πρόκειται για τους:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ:

Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής: Σοφία Νικολάου

Η Σοφία Νικολάου γεννήθηκε το 1979 και μεγάλωσε στο Πυργί Αυλωναρίου, στην Εύβοια. Το 1996 άρχισε τη φοίτησή της στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 2001. Επίσης, το 2001, σπούδασε Διεθνές Ποινικό Δίκαιο και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Paris X – Nanterre, στη Γαλλία. Το 2004 έγινε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και το 2005 ίδρυσε τη Δικηγορική Εταιρεία Σοφία Νικολάου και Συνεργάτες, εταιρεία η οποία ειδικεύεται στο Ποινικό Δίκαιο, τo Εμπορικό και Φορολογικό Δίκαιο. Από το 2013 είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας: Νίκος Χαρδαλιάς

Ο Νίκος Χαρδαλιάς γεννήθηκε το 1968 στον Βύρωνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του KENT της Αγγλίας και ειδικεύτηκε σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Ήταν δήμαρχος Βύρωνα για 12 χρόνια καθώς και πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) (2003-2014) και στη συνέχεια Εκτελεστικός Γραμματέας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (2014-2016). Είναι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ:

Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων: Κωνσταντίνος Μπαγινέτας

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1977. Σπούδασε Γεωπόνος στο ΑΠΘ και συνέχισε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές του στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε θέματα Αειφορικής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης. Από το 2007 εργάζεται στη Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων Στερεάς Ελλάδας (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας), όπου ασχολείται κυρίως με θέματα ανάπτυξης αγροτικών επενδύσεων. Έχει διατελέσει συνεργάτης του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, την περίοδο 2013-2014. Έχει συμμετάσχει στη Θεματική Ομάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού «Καινοτομία-Έρευνα-Κατάρτιση» (ΘΟΣΣ1) του ΥπΑΑΤ για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιμορφωτικών προγραμμάτων κατάρτισης. Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό ημερίδων, σεμιναρίων, εθνικών και διεθνών συνεδρίων. Έχει διατελέσει Εμπειρογνώμονας-Αξιολογητής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020». Έχει συγγράψει το βιβλίο με τίτλο «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 & Πρόταση Αγροτικής Ανάπτυξης για τον Δήμο Λαμιέων». Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024
29 Μαρτίου 2024