Φορολογικοί συντελεστές κι ΕΛΓΑ στις προτεραιότητες του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης (video)

Στις τέσσερις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου παρουσιάστηκαν οι νέοι γενικοί γραμματείας του υπουργείου. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η καλύτερη διαπραγμάτευση της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (2020-2027), αλλά και στήριξη των αγροτικών συλλογικών σχημάτων όπως οι ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμοί και […]

22 Ιουλίου 2019

του/της Newsroom

Στις τέσσερις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου όπου παρουσιάστηκαν οι νέοι γενικοί γραμματείας του υπουργείου.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η καλύτερη διαπραγμάτευση της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (2020-2027), αλλά και στήριξη των αγροτικών συλλογικών σχημάτων όπως οι ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμοί και διαπαγγελματικές οργανώσεις. Θα υπάρξει μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών όλων των συλλογικοτήτων από το 13% στο 10% το οποίο αναμένεται να γίνει με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων λέγοντας ότι θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός αντιμετώπισής τους, ενώ θα επανεξεταστεί τα κυρωτικό πλαίσιο και θα αξιοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες για να πέσουν στην τσιμπίδα του νόμου οι παραβάτες.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του ΕΛΓΑ, ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε ότι «υπάρχουν θέματα» υπογραμμίζοντας ότι «οι αγρότες συνέχεια παραπονιούνται για την καταβολή των αποζημιώσεων» οι οποίες, όπως ανέφερε σε κάποιες περιπτώσεις, φτάνουν μέχρι και τα δυο χρόνια.

Υπογράμμισε ότι «τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο ΕΛΓΑ ήταν ζημιογόνος» και επισήμανε ότι «αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για καιρό», κάνοντας παράλληλα λόγο για εξέταση λύσης που θα προϋποθέτει και την εμπλοκή της ιδιωτικής ασφάλισης. «Το έχουμε πει προεκλογικά και έχουμε ψηφιστεί γι’ αυτό» σημείωσε.

 

Οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου

Και επίσημα παρουσιάστηκε ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας καθώς και ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Στρατάκος.

«Επιταχύνουμε τη διαδικασία της πολιτικής συγκρότησης του υπουργείου» ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατά την παρουσίαση του δυο γενικών γραμματέων.

«Προτεραιότητά μας είναι τα σχέδια βελτίωσης καθώς και οι γεωργικοί σύμβουλοι που έχουν προκηρυχθεί, να προχωρήσουν» σημείωσε ο κ. Μπαγινέτας κατά την παρουσίασή του.

 

Από την πλευρά του ο κ. Στρατάκος τόνισε ότι υπάρχει «ανάγκη να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους αγρότες» και έθεσε ως στόχο «την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των γεωργικών προϊόντων».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024