Κεραμέως: Είσοδος με κάρτα για τους φοιτητές στα πανεπιστήμια

Τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια και γενικότερα την τριτοβάθμια εκπαίδευση αποκάλυψε σε συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής, είπε ότι η κυβέρνηση προωθεί ένα συνεκτικό σχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση με στόχο τα ιδρύματα να γίνουν αξιολογούμενα, ανταγωνιστικά και εξωστρεφή. Για το […]

29 Ιουλίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια και γενικότερα την τριτοβάθμια εκπαίδευση αποκάλυψε σε συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής, είπε ότι η κυβέρνηση προωθεί ένα συνεκτικό σχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση με στόχο τα ιδρύματα να γίνουν αξιολογούμενα, ανταγωνιστικά και εξωστρεφή.

Για το ζήτημα των αιωνίων φοιτητών η κυρία Κεραμέως λέει ότι θα επανέλθει το «ν + 2» (δηλαδή δύο έτη περισσότερα από όσα προβλέπει το πρόγραμμα σπουδών) αλλά και ότι θα διερευνηθούν διεξοδικά οι εξαιρέσεις.

Σε ό,τι αφορά το καυτό ζήτημα του ασύλου, εξηγεί ότι η κατάργησή του θα αποκαταστήσει «την πραγματική του έννοια». Προσθέτει ότι «δεν νοείται το πανεπιστήμιο να είναι καταφύγιο για αξιόποινες πράξεις». Ενδιαφέρουσα είναι η επισήμανση που κάνει ότι η κατάργηση «εντάσσεται σε μια δέσμη πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

Υπάρχουν περαιτέρω ενέργειες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή, όπως ο συστηματικός φωτισμός πανεπιστημιακών χώρων, η εφαρμογή επιμέρους συστήματος εισόδου σε επιμέρους χώρους κ.ο.κ.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2024