Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας Πολάκη

Με 163 ψήφους υπέρ για την πρώτη υπόθεση και με 162 για τη δεύτερη, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, και την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη.   Οι δύο δικογραφίες, τις οποίες και είχαν διαβιβάσει οι εισαγγελικές αρχές στη Βουλή τον περασμένο […]

31 Ιουλίου 2019

του/της Newsroom

Με 163 ψήφους υπέρ για την πρώτη υπόθεση και με 162 για τη δεύτερη, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, και την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη.

 

Οι δύο δικογραφίες, τις οποίες και είχαν διαβιβάσει οι εισαγγελικές αρχές στη Βουλή τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο, επιστρέφονται στην τακτική Δικαιοσύνη μαζί με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας άρσης ασυλίας του βουλευτή για τα περαιτέρω.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης διώκεται για δύο υποθέσεις. Η πρώτη αφορά φερόμενη παράνομη ηχογράφηση συνομιλίας του με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και η δεύτερη τη μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή.

Αποχώρησε η αξιωματική αντιπολίτευση

Μετά και την ομιλία Πολάκη, σύσσωμη αποχώρησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας του πρώην Αναπληρωτή Υγείας Παύλου Πολάκη.

«Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε κατά κανένα τρόπο τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις του Συντάγματος σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του τέως Αναπληρωτή Υγείας Παύλου Πολάκη από το βήμα της Ολομέλειας.

Ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε το επιχείρημα του κ. Πολάκη ότι πρόκειται περί πολιτικής δίωξης ζήτησε να ακολουθηθεί η διαδικασία του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Τόνισε δε, ότι από την ομιλία του πρώην υπουργού και από όσα κατέθεσε αποδείχθηκε περίτρανα και με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι και οι δύο υποθέσεις για τις οποίες διώκεται, σχετίζονται με τα καθήκοντά του ως υπουργού.

«Σας καλούμε να ακολουθηθεί η διαδικασία του άρθρου 86 για ποινική ευθύνη υπουργών και να συσταθεί Προκαταρκτική Επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να αποχωρήσουμε από αυτή τη διαδικασία και να μην ανεχτούμε τη κατάφωρη παραβίαση του συντάγματος που δυστυχώς, κύριε πρόεδρε της Βουλής, έχετε και εσείς ευθύνη, κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Η κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε χωρίς να ακούσει την άλλη άποψη για όσα ειπώθηκαν αλλά μόνο την άποψη του κ. Πολάκη», σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σχολιάζοντας την αποχώρηση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024