Κεντρικός Τραπεζίτης: “Θα εισηγηθώ την πλήρη άρση των capital controls”

Την πλήρη απάλειψη των capital controls, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα εισηγηθεί η Τράπεζα της Ελλάδος στην κυβέρνηση. Αυτό τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. «Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στο […]

12 Ιουλίου 2019

του/της Newsroom

Την πλήρη απάλειψη των capital controls, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα εισηγηθεί η Τράπεζα της Ελλάδος στην κυβέρνηση. Αυτό τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

«Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στο Μέγαρο Μαξίμου, εδώ και 3,5 χρόνια», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση.

Με τον πρωθυπουργό, συνέχισε ο κ. Στουρνάρας, «είχαμε μια εποικοδομητική κουβέντα για τις εξελίξεις που αφορούν στο τραπεζικό σύστημα και την οικονομία».

Για τις τράπεζες ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι με τον πρωθυπουργό «συμφωνήσαμε πως τα πράγματα πάνε καλά αλλά χρειαζόμαστε κι άλλες λύσεις, συστημικές λύσεις».

Ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε την πάγια θέση του πως φέτος «θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό», καθώς το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να κινηθεί στο 2,9%, αντί του στόχου για 3,5%.

Ως προς το θέμα των «κόκκινων» δανείων, ο κεντρικός τραπεζίτης αποκάλυψε ότι «ήταν το κυριότερο θέμα συζήτησης». «Υπάρχουν δυο λύσεις, η κυβέρνηση θέλει να προωθηθούν και οι δύο», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι αρωγός στις προσπάθειες της κυβέρνησης. Είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε την κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024