Νέες επενδύσεις 4 εκατ. ευρώ το 2019 από την Barilla Hellas

Τις επενδύσεις της στην Ελλάδα συνεχίζει με συνέπεια η Barilla Hellas, σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα ο Γιώργος Σπηλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους. Συγκεκριμένα για την εφετινή χρονιά δρομολογούνται επενδύσεις ύψους 4 εκατ. ευρώ που αφορούν στην εγκατάσταση νέων γραμμών παραγωγής χρηστικών συσκευασιών που θα διευκολύνουν την τοποθέτηση προϊόντων […]

9 Ιουλίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Τις επενδύσεις της στην Ελλάδα συνεχίζει με συνέπεια η Barilla Hellas, σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα ο Γιώργος Σπηλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα για την εφετινή χρονιά δρομολογούνται επενδύσεις ύψους 4 εκατ. ευρώ που αφορούν στην εγκατάσταση νέων γραμμών παραγωγής χρηστικών συσκευασιών που θα διευκολύνουν την τοποθέτηση προϊόντων στα ράφια των καταστημάτων.

Σημειώνεται ότι το 2018, ολοκληρώθηκε τετραετές επενδυτικό πλάνο (2015-2018), συνολικής δαπάνης 8,4 εκατ. ευρώ, για την τεχνολογική αναβάθμιση του εργοστασίου στην Θήβα, την παραγωγή νέων προϊόντων και τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εγκατάστασης που κατέγραψε μείωση της τάξης του 3,8% όσον αφορά στις εκπομπές CO2 και μείωση της τάξης του 5% στην κατανάλωση νερού.

Ως συνέπεια του επενδυτικού προγράμματος, το 2018, ο Μύλος στον Βόλο έγινε ο πρώτος Μύλος στην Ελλάδα με πιστοποίηση διαχείρισης ενέργειας, που αναμένεται να αποδώσει εξοικονόμηση περισσότερων από 1.000 ΜWh τον χρόνο.

Με εξασφαλισμένο μερίδιο πάνω από 40% στην ελληνική αγορά, στόχος της διοίκησης, σύμφωνα με τον κ. Σπηλιόπουλο, είναι ο διπλασιασμός της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου στην Θήβα. Πρόκειται για ένα επιχειρηματικό σχέδιο που είναι έτοιμο και θα υλοποιηθεί όταν υπάρξει ανάγκη να τροφοδοτηθούν οι παγκόσμιες αγορές με προϊόντα της Barilla.

Κληθείς να σχολιάσει την πιθανότητα εισόδου της εταιρείας στα έτοιμα γεύματα, απέκλεισε το ενδεχόμενο και ανέφερε ότι προτεραιότητα της εταιρείας είναι τα ζυμαρικά. Παράλληλα, πρόσθεσε: “Προχωράμε με προσήλωση, σταθερότητα και τόλμη στην ανάπτυξη ποιοτικών αλλά και καινοτόμων προϊόντων, τα οποία επισφραγίζουν την μακροχρόνια και ειλικρινή σχέση μας με το καταναλωτικό κοινό και μας δίνουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε επιτυχώς στις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες, που αναπτύσσονται σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Ο κ. Σπηλιόπουλος αναφέρθηκε στην πορεία της εταιρείας και τόνισε ότι το 2018 η Barilla Hellas παρουσίασε αύξηση του κύκλου εργασιών που διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εξαετίας και ανήλθε σε 73,6 εκατ. ευρώ από 72,0 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Παράλληλα, τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν οριακά κατά 1,6% και διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 33,1 εκατ. ευρώ από 32,6 εκατ. ευρώ το 2017. Το μικτό περιθώριο κέρδους παρέμεινε σταθερό σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα επίπεδα του 45%.

Τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας κατέγραψαν αύξηση και ανήλθαν σε 28,9 εκατ. ευρώ από 27,3 εκατ. ευρώ το 2017.

Τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) παρουσίασαν κάμψη και ανήλθαν σε 6,6 εκατ. ευρώ από 7,5 εκατ. ευρώ το 2017. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στο ύψος των 6,6 εκατ. ευρώ από 7,5 εκατ. ευρώ κατά το προηγούμενο έτος ενώ τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στο επίπεδο των 4,4 εκατ. ευρώ από 5,7 εκατ. ευρώ την 31/12/2017.

Οι σταθερές πωλήσεις ζυμαρικών MISKO και Barilla επιβεβαίωσαν, σύμφωνα με τον κ. Σπηλιόπουλο, τη διατήρηση της ηγετικής θέσης της Barilla Hellas στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, οι θετικές προοπτικές της εταιρείας ενισχύονται μέσα από το λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, όπως η Χρυσή Σειρά MISKO από μονοποικιλιακό σιτάρι και τα Barilla Legumes, ζυμαρικά από αλεύρι ρεβιθιού και κόκκινης φακής, με τα οποία η Barilla Hellas δίνει περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές που θέλουν να απολαύσουν τις γεύσεις και τα θρεπτικά συστατικά των οσπρίων σε μια οικεία και εύχρηστη μορφή. Επιπλέον, πολύ θετικές διαγράφονται και οι προοπτικές για τα προϊόντα bakery, που εμπορεύεται η Barilla Hellas, με τη σειρά Gran Cereale και τη σειρά Wasa να κατακτούν όλο και περισσότερους καταναλωτές, σε ένα κλάδο ο οποίος χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα έντονο ανταγωνισμό.

 

Σε ότι αφορά τα μεγέθη των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, που υπάγονται διοικητικά στην Barilla Hellas, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών πλησίασε τα 160 εκατ. ευρώ από 140 εκατ. ευρώ πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση 14%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024