Οι εξελίξεις στην ΝΟΔΕ Εύβοιας, είναι δρομολογημένες από τον Κανονισμό

Η αναμενόμενη, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευβοίας γνωστοποίησε, παραίτησή του από το αξίωμα, πρόκειται να δρομολογήσει εξελίξεις για την χηρεύουσα θέση. Σύμφωνα με τον Κανονισμό λειτουργίας της, που εγκρίθηκε από την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας κατά την 6η  Σύνοδό της, στις 24 Ιανουαρίου 2018 και τέθηκε σε εφαρμογή από την ψήφισή […]

11 Ιουλίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η αναμενόμενη, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευβοίας γνωστοποίησε, παραίτησή του από το αξίωμα, πρόκειται να δρομολογήσει εξελίξεις για την χηρεύουσα θέση. Σύμφωνα με τον Κανονισμό λειτουργίας της, που εγκρίθηκε από την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας κατά την 6η  Σύνοδό της, στις 24 Ιανουαρίου 2018 και τέθηκε σε εφαρμογή από την ψήφισή του, προβλέπει ότι:

«Αν ο Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. ή ΝΟ.Δ.Ε. παραιτηθεί ή εκπέσει του αξιώματός του ή εκλείψει για οποιονδήποτε λόγο, ο Γραμματέας Οργανωτικού ορίζει με απόφασή του Πρόεδρο μέχρι τη διενέργεια εκλογών». Μόνο σε δήλωση κωλύματος του προέδρου και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, η θέση αναπληρώνεται από τον αντιπρόεδρο.

Μετά την παραίτηση, που αναμένεται αύριο, εκτός απροόπτου, χωρίς να υπεισερχόμαστε στο παρασκήνιο, αναμένεται να επιλεχθεί όνομα που θα συνεχίσει την λειτουργία της μέχρι τις εκλογές. Στόχο η επικοινωνία του κυβερνητικού έργου και το άνοιγμα του κόμματος σε πλατύτερες κοινωνικές μάζες. Για τον σκοπό αυτό αναμένεται να αναλάβει μέλος που έχει την δυνατότητα αυτή, χωρίς εξαρτήσεις, αλλά και δεύτερες προσωπικές σκέψεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ