Σε ύφεση η φωτιά στην Ασωπία – Η επόμενη μέρα της πύρινης λαίλαπας (φωτορεπορτάζ)

Με σύμμαχο τους ήπιους ανέμους που πνέουν αυτή την ώρα στην περιοχή της Τανάγρας, έντασης 2 μποφόρ, όχι όμως και της μανίας του φαινομένου που κρατά σε απόλυτη επιφυλακή της Δυνάμεις της Πυροσβεστικής… το μέτωπο δεν κατάφερε να σπάσει τον αντιπυρικό κλοιό που έχουν στήσει από χτες στην περιοχή της Ασωπίας και βρίσκεται σε κατάσταση […]

25 Ιουλίου 2019

του/της Newsroom

Με σύμμαχο τους ήπιους ανέμους που πνέουν αυτή την ώρα στην περιοχή της Τανάγρας, έντασης 2 μποφόρ, όχι όμως και της μανίας του φαινομένου που κρατά σε απόλυτη επιφυλακή της Δυνάμεις της Πυροσβεστικής… το μέτωπο δεν κατάφερε να σπάσει τον αντιπυρικό κλοιό που έχουν στήσει από χτες στην περιοχή της Ασωπίας και βρίσκεται σε κατάσταση ύφεσης.

 

Το μέτωπο συγκρατήθηκε στην περιοχή της Ασωπίας και δεν απείλησε τα δασώδη Δερβενοχώρια.

Η κατάσταση θεωρείται διαχειρίσιμη, αφού αποφεύχθηκε ο κίνδυνος η φωτιά να επεκταθεί στο δασικό όγκο των Δερβενοχωρίων. Λόγος για τον οποίο αποδεσμεύτηκε και ο μεγάλος όγκος του Σώματος που είχε σπεύσει στο σημείο.

Της επιχείρησης προΐσταται άγρυπνα από χτες ο  Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς, Αρχιπύραρχος, Ευάγγελος Παληός. Ενώ, στη θέση του Υπαρχηγού της Πυροσβεστικής, Αντιστράτηγου, Στέφανο Κακολούρη, που αποχώρησε τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, ανέλαβε και συντονίζει πλέον τις επιχειρήσεις ο Υποστράτηγος, Ιωάννης Πετρούτσος.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίας στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν 73 πυροσβέστες και 78 άτομα πεζοπόρων τμημάτων, με 28 οχήματα, 10 υδροφόρες Πολιτικής Προστασίας και 2 ερπυστριοφόρα μηχανήματα έργου. Τα δύο PZL που επιχειρούσαν από το πρωί, έχουν προσγειωθεί.

 

Κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων, απομακρύνθηκαν προληπτικά 2 άτομα από την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Τσάτσαρη, το οποίο τελικά δεν υπέστη ζημιές.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024