Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για ανασφάλιστη εργασία στην Περιφέρεια

Συνάντηση με τη Διευθύντρια του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) Στερεάς Ελλάδας κα Μουρτζίκου, είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Κυρίτσης το πρωί της Τετάρτης 31 Ιουλίου 2019 στη Λαμία, προς  ενημέρωση των μέτρων που λαμβάνονται για την καταπολέμηση της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας.   Στα μέτρα περιλαμβάνεται η ενίσχυση των επιτόπιων ελέγχων […]

2 Αυγούστου 2019

του/της Newsroom

Συνάντηση με τη Διευθύντρια του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) Στερεάς Ελλάδας κα Μουρτζίκου, είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Κυρίτσης το πρωί της Τετάρτης 31 Ιουλίου 2019 στη Λαμία, προς  ενημέρωση των μέτρων που λαμβάνονται για την καταπολέμηση της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας.

 

Στα μέτρα περιλαμβάνεται η ενίσχυση των επιτόπιων ελέγχων σε συνδυασμό με την διενέργεια τακτικών, με απώτερο σκοπό τον έλεγχο της εφαρμογής της ασφαλιστικής νομοθεσίας, αναφορικά με τους όρους απασχόλησης των εργαζόμενων.

Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει εδώ και 10 μέρες είναι καθημερινοί ανά την Περιφέρεια και εντατικοποιούνται. Κύριος στόχος της υπηρεσίας δεν είναι η τιμωρία αλλά να μην υπάρξει ούτε ένας ανασφάλιστος εργαζόμενος!

Τα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) λειτουργούν σε έντεκα μεγάλες πόλεις της χώρας, ένα εκ των οποίων και στη Στερεά Ελλάδα, με έδρα τη Λαμία και αποκεντρωμένο τμήμα ασφάλισης στη Θήβα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Κυρίτσης τόνισε την ανάγκη προστασίας των ασφαλισμένων, καθώς και των ίδιων των εργοδοτών, από εκείνους που παραβιάζουν την ασφαλιστική νομοθεσία σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει μία εποικοδομητική συνεργασία των δύο φορέων για την ενημέρωση τόσο των εργοδοτών, όσο και των ασφαλισμένων για την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024