Από Τρίκαλα, Καρδίτσα και Κέρκυρα οι Ρομά που εξαπατούσαν ηλικιωμένους (φωτό)

0

Μπούκαραν σε αυλές σπιιών με το πρόσχημα πώλησης προϊόντων, έβλεπαν που φυλούσαν οι ηλικιωμένοι τα χρήματά τους και σε δεύτερο χρόνο «χτυπούσαν» απροειδοποίητα και αποσπούσαν –ακόμα και με τη χρήση βίας- το σύνολο των χρημάτων που είχαν στην κατοχή τους τα θύματα.

Πρόκειται για υπόθεση που είχε ήδη διαλευκάνει η Αστυνομική Διευθυνση Ευρυτανίας προ 20ημέρου, αλλά μόλις χτες αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δραστών. 

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ «Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, η οποία έχει ισχύ μέχρι το μεσημέρι της 25ης Αυγούστου, αποσκοπεί αφενός στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αφετέρου δε, στην πληρέστερη διερεύνηση των εκκρεμών υποθέσεων και εξακρίβωση στοιχείων και λοιπών τυχόν συμμετόχων και σύλληψη αυτών με ταυτοποίηση ενδεχομένως και άλλων παθόντων, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων».

Στις 12 Ιουλίου 2019,  το απόγευμα σε περιοχή της Ευρυτανίας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Καρπενησίου, πραγματοποίηθκε η σύλληψη τεσσάρων νεαρών, ηλικίας από 23 έως 34 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «ληστεία κατά συναυτουργία».

 

Πρόκειται για τους:

ΝΙΚΗΤΑ Χρήστο του Βασιλείου και της Ανδριάνας, γεν. 27-03-1985 στην Καρδίτσα,

ΠΑΓΚΑΛΟ Νικόλαο του Χρυσοβαλάντη και της Ειρήνης – Χρυσοβαλάντως, γεν. 07-04-1996 στα Τρίκαλα 

ΠΑΣΙΟ Ευάγγελο του Γεωργίου και της Μαρίας, γεν. 30-08-1988 στην Κέρκυρα.

Οι πολίτες που αναγνωρίζουν τους δράστες, παρααλούνται να επικοινωνήσουν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 223-0-21107, 22370-89177 & 22370-89167, του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση