Αύξηση της τάξεως του 30% στην παραγωγή βιομηχανικής ντομάτας

0

Άρχισαν να δουλεύουν οι μηχανές της βιομηχανικής ντομάτας στην Στερεά Ελλάδα από τις 26 Ιουλίου.

Εδώ και χρόνια στην αγροτική οικονομία του τόπου σημαντικό κομμάτι της πίτας ανήκει και η βιομηχανική  ντομάτα.Φέτος λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων του Ιουλίου στην περιοχή της Βοιωτίας οι αγρότες ,της παραγωγής αυτής, είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι το ίδιο και ο κλάδος της βιομηχανίας επεξεργασίας της.

Στην  περιοχή της Βοιωτίας εντοπίζονται κάποιες ζημιές τοπικού χαρακτήρα από το πρώτο κύμα χαλαζοπτώσεων, «αλλά εάν εξαιρέσουμε αυτό, γενικά δεν είχαμε κάποιες σημαντικές προσβολές ή απώλειες που είναι σκόπιμο να αξιολογηθούν».

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις στην άλλη άκρη της Στερεάς, φαίνεται ότι ξεκινά η καμπάνια της βιομηχανικής ντομάτας , όπου από την περασμένη Παρασκευή, 26 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν οι παραδόσεις των πρώιμων φυτεύσεων στην Θεσσαλία.

Ο καιρός, όπως συμφωνούν παραγωγοί και μεταποιητές, στάθηκε σύμμαχος φέτος για την καλλιέργεια και, όπως συνέβη νωρίτερα και στην Πελοπόννησο, η πρώτη ύλη που παραλαμβάνουν τα εργοστάσια κρίνεται άριστη.

 

 

 

 

 

 

 

Αναφέρει  ο πρόεδρος της Δ. Νομικός ΑΒΕΚ και αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Βιομηχανικής Ντομάτας (WPTC), Δημήτρης Νομικός.

 

 

Πρώτο άνοιξε στις 22 του μήνα το εργοστάσιο στον Δομοκό, ενώ από τη Δευτέρα έβαλε μπροστά τις μηχανές και η μονάδα στα Φάρσαλα. 

 

Σε επιφυλακή για τον καύσωνα

 

 

 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΘΕΣΤΟ, Αστέριος Σαπουνάς, που δηλώνει  ότι:

«η σεζόν ξεκίνησε με καλούς οιωνούς. Έχουμε παραγωγή με καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, ενώ σε επίπεδο αποδόσεων βρισκόμαστε στους 10 τόνους/στρέμμα κατά μέσο όρο. Εκεί θα κινηθούμε φέτος, εκτός αν αλλάξει κάτι δραματικά από πλευράς καιρικών συνθηκών».Φέτος υπολογίζουμε μία αύξηση της τάξεως του 30%».

Ενόψει, πάντως, του επερχόμενου καύσωνα που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, οι παραγωγοί βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς εάν επηρεάσει κάποιες φυτεύσεις, αυτές θα είναι οι όψιμες, οι οποίες βρίσκονται αυτό το διάστημα στο στάδιο της ανάπτυξης.

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση