Υπό διάλυση η Χ.Α – Αποχωρούν στελέχη, κλείνουν γραφεία…

Μετά τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφηκαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, αλλά και τη μαζική φυγή ακόμα και υψηλόβαθμων στελεχών, έπαψε να είναι προσβάσιμη και η επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος. Την ώρα που τα γραφεία του άλλοτε κοινοβουλευτικού κόμματος κλείνουν το ένα μετά το άλλο σε όλη την Ελλάδα, το νέο πλήγμα στη δομή και […]

12 Αυγούστου 2019

του/της Newsroom

Μετά τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφηκαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, αλλά και τη μαζική φυγή ακόμα και υψηλόβαθμων στελεχών, έπαψε να είναι προσβάσιμη και η επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος.

Την ώρα που τα γραφεία του άλλοτε κοινοβουλευτικού κόμματος κλείνουν το ένα μετά το άλλο σε όλη την Ελλάδα, το νέο πλήγμα στη δομή και στη δημοφιλία της οργάνωσης ήρθε από τον χώρο του διαδικτύου. Σύμφωνα με την εφημερίδα realnews μέσα στις επόμενες μέρες βάζουν λουκέτο και τα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

 

Κεντρικός στόχος του “Αρχηγού” ωστόσο, λόγος για τον οποίο σύμφωνα με το ρεπορτάζ ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα plan b, παραμένει η προσωπική του πολιτική επιβίωση, η οποία βέβαια προϋποθέτει την απαλλαγή του από τις βαριές κατηγορίες για τις οποίες θα κληθεί σε λίγες βδομάδες να απολογηθεί.

 

“Η κίνηση του Μιχαλολιάκου να αποκλείσει τους τρεις ευρωβουλευτές από τις λίστες του και να ποντάρει στους δικούς του, Λαγό και Κωνσταντίνου, ήταν σημάδι ότι είχε από τον Απρίλιο καταλάβει το πρόβλημα. Και μπορεί μετά τις βουλευτικές εκλογές ο Λαγός να αποσκίρτησε με τη δική του ομάδα των «σκληρών», αλλά οι πραγματικοί λόγοι και η ειλικρίνεια αυτής της κίνησης μένει να αποδειχτούν.

Ο μόνος τρόπος που έχει σκεφτεί ότι μπορεί κάτι τέτοιο να επιτευχθεί είναι να πάρουν επάνω τους όλη την ευθύνη τα απλά μέλη των Ταγμάτων Εφόδου, οι φυσικοί αυτουργοί των εγκληματικών πράξεων, οι πυρηνάρχες και οι περιφερειάρχες.

Αν απαλλαγεί, θα διεκδικήσει το τεράστιο ποσό της κρατικής χρηματοδότησης που δεν έχει καταβληθεί στη Χρυσή Αυγή από τον Οκτώβριο του 2013.

Τη στιγμή που η ναζιστική οργάνωση αντιμετωπίζει πλήρη οικονομική χρεοκοπία, με κλείσιμο γραφείων, διάλυση διαδικτυακών προσβάσεων και αλληλοκαρφώματα στελεχών,  τα 8 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται να κάνουν το όνειρο του «Αρχηγού» πραγματικότητα.

Με αυτά τα χρήματα ο Νίκος Μιχαλολιάκος ονειρεύεται να ξαναστήσει την οργάνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024