Με μπουλντόζες σταμάτησαν τη φωτιά προς τα Ψαχνά

0

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην κεντρική Εύβοια, προκειμένου να συγκρατήσουν το μέτωπο από την καταστροφική μανία και να μην «περάσει» και στην πόλη των Ψαχνών…  Για «νύχτα μάχης» έκανε  λόγο και ο απερχόμενος περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης που είχε σπεύσει στο σημείο.

Ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν οι δυσοίωνες προβλέψεις του IRIS και το μέτωπο της φωτιάς, φεύγοντας από το Μακρυμάλλη με μεγάλη ταχύτητα, δεν κατάφερε να «σπάσει» το φράγμα ανάσχεσης που είχαν στήσει με μπουλντόζες προς την πόλη των Ψαχνών.

 

Για προληπτικούς λόγους ωστόσο, είχε δοθεί εντολή να ληφθούν μέτρα για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα πρώτα σπίτια των Ψαχνών, αλλά τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα της ΛΑΡΚΟ δημιούργησαν μια αντιπυρική ζώνη και σταμάτησαν τη φωτιά.

Το έργο κατάσβεσης δυσκόλεψε το γεγονός ότι τα εναέρια δεν μπορούσαν λόγω των πυκνών καπνών να πλησιάσουν τις εστίες της φωτιάς, ενώ θετικό είναι ότι έχουν κοπάσει οι δυνατοί άνεμοι.

Στο μέτωπο της φωτιάς βρέθηκε συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας και νέο Περιφερειάρχη Στερεάς, Φάνη Σπανό,  και ο περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος διέκοψε τις διακοπές του για να μετάσχει στη σύσκεψη, υπό τον υπουργό των Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο και στη συνέχεια να μεταβεί στο μέτωπο της φωτιάς στα Ψαχνά.

«Πάμε για νύχτα μάχης ολόκληρου του μηχανισμού με τα μέτωπα στην Εύβοια» σημείωσε ο Κώστας Μπακογιάννης στον προσωπικό του λογαριασμό το FB…

Πάμε για νύχτα μάχης ολόκληρου του μηχανισμού με τα μέτωπα στην Εύβοια. Μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας αλλά δίνουν το…

Gepostet von Κώστας Μπακογιάννης am Dienstag, 13. August 2019

Κοινοποίηση.

Αφήστε μια απάντηση