Τρίτη μέρα της πύρινης μανίας στην Εύβοια – Καταφθάνουν νέες δυνάμεις

Σε ενίσχυση και ανασύνταξη των δυνάμεων της προχωρά από χθες βράδυ η Πυροσβεστική και από το πρωί φθάνουν στην κεντρική Ευβοια οχήματα και προσωπικό από σχεδόν όλη την Ελλάδα.   Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος στο φλεγομενο νησί επιχειρούν   Σχετικά με την #πυρκαγιά στην Κεντρική Εύβοια, έχουν κινητοποιηθεί 382 πυροσβέστες, 98 οχήματα, 5 […]

15 Αυγούστου 2019

του/της Newsroom

Σε ενίσχυση και ανασύνταξη των δυνάμεων της προχωρά από χθες βράδυ η Πυροσβεστική και από το πρωί φθάνουν στην κεντρική Ευβοια οχήματα και προσωπικό από σχεδόν όλη την Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος στο φλεγομενο νησί επιχειρούν

 

 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν πριν από τα μεσάνυχτα και ως το ξημέρωμα κατέβαλαν προσπάθειες να οριοθετήσουν πλευρικά της χαράδρας μέτωπα, αφού, δημιουργήθηκε νέα αντιπυρική ζώνη με χωματουργικά μηχανήματα γύρω από το χωριό Πλατάνα.

Ωστόσο, πυκνοί μαύροι καπνοί υψώνονται από το παρθένο πευκοδάσος κι έχουν καλύψει όλο τον ορίζοντα. Η φωτιά συνεχίζει να καίει, αν και σε απόσταση από το χωριό.

 

 

Οι πρώτες πτήσεις των ελικοπτέρων ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 6:30 το πρωί, όπου η πυρκαγιά ήταν περιορισμένη στην χαράδρα αλλά οι φλόγες παρέμεναν σε ένταση.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχείρησαν σε δύσβατα σημεία τη νύχτα για να περιορίσουν τα μέτωπα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024