Με μία κίνηση ματ έγινε… Απόλυτος κυρίαρχος στην Mytilineos

Απόλυτος κυρίαρχος στην Mytilineos, μία από τις κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι πλέον ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, αφού απέκτησε το σύνολο των μετοχών που κατείχε ο αδελφός του Ιωάννης.   Έτσι, ολοκληρώνεται ο εταιρικός μετασχηματισμός της Mytilineos που ξεκίνησε το 2017 με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές. Είναι χαρακτηριστικό […]

5 Αυγούστου 2019

του/της Newsroom

Απόλυτος κυρίαρχος στην Mytilineos, μία από τις κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι πλέον ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, αφού απέκτησε το σύνολο των μετοχών που κατείχε ο αδελφός του Ιωάννης.

 

Έτσι, ολοκληρώνεται ο εταιρικός μετασχηματισμός της Mytilineos που ξεκίνησε το 2017 με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές. Είναι χαρακτηριστικό οτι ανέφερε πρόσφατα ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, κάποτε στο επταμελές διοικητικό συμβούλιο ήταν μόλις τρία τα ανεξάρτητα μέλη και τέσσερα προέρχονταν από την οικογένεια. Σήμερα το 11μελές Δ.Σ. της Mytilineos δεν έχει κανένα μέλος της οικογένειας.

Με την μεταβίβαση 19,2 εκατομμυρίων μετοχών της εισηγμένης εταιρείας ο Ευάγγελος Μυτιληναίος καθίσταται ο απόλυτος κυρίαρχος στην εταιρεία, αφού στην κατοχή του- από το 13,10% προηγουμένως- βρίσκεται πλέον ποσοστό 26,5% των δικαιωμάτων ψήφου.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος

Η επιτυχής ολοκλήρωση της συγχώνευσης της μητρικής εταιρείας Mytilineos με τις βασικές θυγατρικές της, σε μία ενιαία εταιρεία σχεδιασμένη με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, τοποθέτησε τον Όμιλο στις κορυφαίες βιομηχανικές δυνάμεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσδίδοντας νέες ενισχυμένες αναπτυξιακές προοπτικές.

Κανένα μέλος της οικογένειας δεν βρίσκεται στο Δ.Σ.

Η προσωπική επένδυση του Ε. Μυτιληναίος, αναφέρουν στελέχη της αγοράς, αποδεικνύει και την δέσμευσή του βασικού μετόχου στο στρατηγικό σχεδιασμό για τη περαιτέρω μεγέθυνση και ανάπτυξη της Mytilineos, καθώς το 2019 προβλέπεται πολύ ισχυρότερο για τη εταιρεία. Αφού η διοίκηση έχει επιβεβαιώσει την πρόβλεψη για κύκλο εργασιών πάνω από 2 δισ. Ευρώ.

Παράλληλα κερδίζεται και το στοίχημα που έχει αναλάβει η εταιρεία αναφορικά με την πλήρωση κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης και απόσυρσης μελών της οικογένειας.

Ο Ιωάννης Μυτιληναίος θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις ναυτιλιακές business με την M/Maritime, ενώ ο Ευάγγελος αποκτά τον απόλυτο έλεγχο των παραδοσιακών οικογενειακών επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται πως οι προοπτικές ανάπτυξής της Mytilineos που σήμερα κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας, Ηλεκτρισμού & Φυσικού Αερίου και Ολοκληρωμένων Έργων & Υποδομών, επικεντρώνονται για την επόμενη 5ετία στην διεύρυνση του ενεργειακού χαρτοφυλακίου της στην υπό απελευθέρωση εγχώρια ενεργειακή αγορά, στη διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης στους τομείς των έργων EPC, της μεταλλουργίας και της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και η ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα εμπορίας φυσικού αερίου. Ο Όμιλος αποτιμάται στο Χρηματιστήριο της Αθήνας στα 1,55 δισ. ευρώ.

 

ΠΗΓΗ: sofokleous

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024