Οδεύει προς κατάργηση η έκπτωση συνέπειας της ΔΕΗ

Πληροφορίες στον Τύπο αναφέρουν πως μελετάται η περικοπή του μπόνους της ΔΕΗ στους συνεπείς πελάτες, ως μέσο διάσωσης της επιχείρησης. Αναλυτικότερα, η κυβέρνηση και δη το αρμόδιο υπουργείο δεν αποκλείει το μπόνους της μείωσης 10% το οποίο και δίνεται σε όσους καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα ποσά των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος να καταργηθεί, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να ψαλιδιστεί […]

21 Αυγούστου 2019

του/της Newsroom

Πληροφορίες στον Τύπο αναφέρουν πως μελετάται η περικοπή του μπόνους της ΔΕΗ στους συνεπείς πελάτες, ως μέσο διάσωσης της επιχείρησης.

Αναλυτικότερα, η κυβέρνηση και δη το αρμόδιο υπουργείο δεν αποκλείει το μπόνους της μείωσης 10% το οποίο και δίνεται σε όσους καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα ποσά των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος να καταργηθεί, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να ψαλιδιστεί κι άλλο.

Εφόσον συμβεί αυτό, η εταιρεία μπορεί να ενισχύσει τα έσοδά της έως και 180 εκατ. ευρώ τον χρόνο. 

Ως κεντρικός στόχος της νέας τιμολογιακής πολιτικής της εταιρείας τίθεται η τελική αξία του λογαριασμού (ανταγωνιστικές και ρυθμιζόμενες χρεώσεις) να μη μεταβληθεί, παρά τις όποιες μεταβολές αποφασιστούν στις τιμές της κιλοβατώρας. 

Αυτό αναφέρουν αρμόδιες πηγές επιβεβαιώνοντας έτσι πως στο τραπέζι βρίσκεται και η κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας.

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, η κυβέρνηση και η νέα διοίκηση της δημόσιας εταιρείας αναζητούν επειγόντως 750 εκατ. ευρώ προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητά της και να σταθεί όρθια για το άμεσο χρονικό διάστημα.

Πηγή: The TOC

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαΐου 2024