, ,

Παράσταση flamenco με τους Sonidos del Alma στη Χώρα-Τόπος Τεχνών

Την Πέμπτη 8 Αυγούστου, οι Sonidos del Alma, στην παράσταση flamenco με τίτλο “Sal y Amor”, συνδυάζουν το παραδοσιακό με το σύγχρονο στοιχείο, με ακούσματα που θα μας ταξιδέψουν στα γραφικά σοκάκια της Ισπανίας, στον Τόπο Τεχνών «Χώρα», στα Λελέικα Υπάτης. Μία παράσταση flamenco που συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο στοιχείο, με ακούσματα που σε ταξιδεύουν στα γραφικά σοκάκια […]

8 Αυγούστου 2019

του/της Newsroom

Την Πέμπτη 8 Αυγούστου, οι Sonidos del Alma, στην παράσταση flamenco με τίτλο “Sal y Amor”, συνδυάζουν το παραδοσιακό με το σύγχρονο στοιχείο, με ακούσματα που θα μας ταξιδέψουν στα γραφικά σοκάκια της Ισπανίας, στον Τόπο Τεχνών «Χώρα», στα Λελέικα Υπάτης.

Μία παράσταση flamenco που συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο στοιχείο, με ακούσματα που σε ταξιδεύουν στα γραφικά σοκάκια της Ισπανίας, και με στοιχεία που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Πρόκειται για τη σύμπραξη Ελλήνων και Ισπανών καλλιτεχνών. Το group αποτελείται από δύο χορευτές και τρεις μουσικούς (κιθάρα, φωνή, κρουστά).

 

Οι Sonidos del Alma: Ο Αντώνης Ανδρέου (Antonio Andreu) και η Βασιλική Τσιρώνη (Vasiliki Tsironi) στο χορό (baile) με συνοδοιπόρους στο ταξίδι τους δύο δημοφιλείς Ισπανούς μουσικούς (κιθάρα και φωνή/ guitarra y cante) και έναν Έλληνα μουσικό στα κρουστά (cajon), συνθέτουν τα χρώματα μιας flamenco μουσικοχορευτικής παράστασης, με στόχο να μεταδώσουν με ήχους, μουσική και κίνηση καταστάσεις και συναισθήματα.

Sal y Amor

Ένα «ταξίδι» στο μαγικό κόσμο του flamenco, μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση. Δεν πρόκειται για άλλη μια βραδιά flamenco, αλλά για μια παράσταση που συνδυάζει στοιχεία σύγχρονα, ξεφεύγει από τα καθιερωμένα, πάντα όμως με όχημα το flamenco. Η επαφή, η ανάγκη για συνύπαρξη, η αγάπη, η ένταση, η αποξένωση, ο πόνος και τελικά η λύτρωση στην απόλυτη ελευθερία των επιλογών προσεγγίζονται μέσα από τις κινήσεις, τα χτυπήματα, το ρυθμό, τις χορδές, και τη φωνή. Η “αγάπη” είναι “αλμυρή”, αλλά πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι το πιο όμορφο στη ζωή μας…”Sal y amor”….

Πρόκειται για μια μουσικοχορευτική παράσταση διάρκειας 120 λεπτών.

“Flamenco…, es una danza que puede combinar el arte y la pasión, puede ganar el corazón de todos…”

Δείτε το βιογραφικό τους ΕΔΩ

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 10€
Πόρτα: 12€

Προπώληση εισιτηρίων:
Τόπος Τεχνών «Χώρα» (Λελέικα Υπάτης, Τηλ. 2231051075)
Γραφεία Φεστιβάλ Οίτης (Αντιγόνης 7, πλησίον Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας, ανοικτά καθημερινά 09.00 – 21.00 & Σάββατο 10.00 – 14.00, τηλ. 2231043333)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024