Περιοδείες Μητροπολίτη Χαλκίδας σε Ενορίες της Χαλκίδας

Το Σάββατο 17 Αυγούστου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη – Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου – Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, τον Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη – Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης και τους Διακόνους Νικόλαο Πριμηκύριο και Αθανάσιο Σάλιαρη, […]

20 Αυγούστου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Το Σάββατο 17 Αυγούστου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη – Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου – Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, τον Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη – Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης και τους Διακόνους Νικόλαο Πριμηκύριο και Αθανάσιο Σάλιαρη, μετέβη στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, με συλλειτουργούς τους ανωτέρω Κληρικούς και του Ιερείς της Ενορίας, Αρχιμ. Χρυσόστομο Καλύβα και Πρωτοπρεσβυτέρους Ηλία Αγιαννίτη και Χαράλαμπο Ταραμίγκο. Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Ορέστη Πρωτογήρου.

Μάλιστα, κατά το κήρυγμά του προς του εκκλησιαζομένους πιστούς ανεφέρθη περί της Κοιμήσεως και της εις ουρανούς Μεταστάσεως της Θεοτόκου, η οποία κατέστη η Χώρα του Αχωρήτου, αφού δέχθηκε με ταπείνωση και απόλυτη υπακοή το θέλημα του Θεού να υπουργήσει το μυστήριο της ενανθρωπήσεως του Υιού του Θεού και να δεχθεί στα σπλάχνα Της τον Χριστό, ως «μύρον ακένωτον» και συνδύασε τον λόγο του με την μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Μύρωνος, ο οποίος μαρτύρησε, όταν αυτοκράτωρ ήταν ο Δέκιος, το 250 μ.Χ., αφού δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς του επάρχου Αχαΐας Αντιπάτρου να αλλαξοπιστήσει και να αρνηθεί τον Χριστό.

Την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Ταξιάρχη Χαλκίδος, ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου – Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη – Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο καί Δημήτριο Κορόζη, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων και των Ιερέων της Ενορίας, Αρχιμ. Ιωάννου Θεοδωρακόπουλου, Ιερομον. Γρηγορίου Κλεούδη και Πρεσβ. Χρυσοβαλάντη Φιλντίση, καθώς και του Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνου Καμαριώτη – Εφημερίου Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Μακρυκάπας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Γρηγόριο Τσολακίδη, πνευματικό τέκνο του Προϊσταμένου της Ενορίας Αρχιμ. Ιωάννου Θεοδωρακόπουλου και διπλωματούχο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, και απευθυνόμενος προς τον νέο Αναγνώστη, αλλά και προς το εκκλησίασμα εξήρε το ήθος των νέων ανθρώπων που εκκλησιάζονται και δείχνουν ενδιαφέρον για την πνευματική τους κατάσταση και προέτρεψε τους γονείς να κατευθύνουν τα παιδιά τους προς το ασφαλές λιμάνι της Εκκλησίας.

Πλήθη πιστών προσήλθαν να κοινωνήσουν των Αχραντών Μυστηρίων.

Συμπροσευχόμενος κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας παρευρίσκετο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος, λίγο πριν την απόλυση, προέστη στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αείμνηστης Σταυρούλας, πρεσβυτέρας του συνταξιούχου Εφημερίου της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Αθανασίου Καμαριώτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024