Τελετή λήξης του 3ου Bio mechanical Festival… Ήταν όλοι εκεί

H Τελευταία πράξη του 3ου Bio Mechanical Festival παίχτηκε την Τετάρτη 31 Ιουλίου, στο Μικρό Βαθύ Αυλίδας με την παράσταση «Πηνελοπιάδα: Η ΑυτοΒιοΘανατογραφία μιας Βασίλισσας».   Ο Πολιτιστικός χώρος της Αυλίδειας Αρτέμιδας πλημμύρισε από θεατές που έσπευσαν να δουν την τελευταία παράσταση και να παρακολουθήσουν την τελετή λήξης του Φεστιβάλ. Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Βουλευτής Εύβοιας Μιλτιάδης […]

5 Αυγούστου 2019

του/της Newsroom

H Τελευταία πράξη του 3ου Bio Mechanical Festival παίχτηκε την Τετάρτη 31 Ιουλίου, στο Μικρό Βαθύ Αυλίδας με την παράσταση «Πηνελοπιάδα: Η ΑυτοΒιοΘανατογραφία μιας Βασίλισσας».

 

Ο Πολιτιστικός χώρος της Αυλίδειας Αρτέμιδας πλημμύρισε από θεατές που έσπευσαν να δουν την τελευταία παράσταση και να παρακολουθήσουν την τελετή λήξης του Φεστιβάλ.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Βουλευτής Εύβοιας Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης και νέος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο απερχόμενος δήμαρχος Χαλκίδας Χρήστος Παγώνης, ο Περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα τουρισμού Ηλίας Μπουρμάς, ο πρόεδρος του ΟΛΝΕ Ανδρέας Παπανδρέου, ο νέος πρόεδρος Χρήστος Τσωμόκος και ο πρώην πρόεδρος Λευτέρης Λιβαδίτης του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Βαθέος Αυλίδας, εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων που έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ, χορηγοί και πλήθος κόσμου.

 

Στην ομιλία της, κατά το κλείσιμο του Φεστιβάλ η πρόεδρος του Θεάτρου  Χαλκίδας Μαίρη Μουρσελλά, αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της φετινής διοργάνωσης αλλά και του χώρου, όπου αυτή πραγματοποιήθηκε. «Αυτό είναι το Bio Mechanical Festival στον πολιτιστικό χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος , μια πεταλούδα που ακουμπά απαλά μέσα σε αυτό τον άξενο τόπο. Που δεν πληγώνει, αλλά ξεχύνεται για να διαδώσει στην πόλη, στον τόπο, στον κόσμο όλο, μέσα από πράξεις τέχνης, την ύπαρξη του αφανή, του σημαντικού, του πολύπαθου αυτού μυθικού και ιστορικού τόπου. Μια πεταλούδα με τα πολύχρωμα φτερά της τέχνης». 

” Φέτος σε συνέχεια των προηγούμενων 8 χρόνων, το 3ο bio Mechanical festival στον Πολιτιστικό χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος κατάφερε να κάνει ένα βήμα παραπάνω, να εμπλουτίσει και άλλο το πρόγραμμα του να απλωθεί με περισσότερες δράσεις στην πόλη να προσεγγίσει την τοπική κοινωνία της Αυλίδας. Αλλά και να φιλοξενήσει σχήματα και παραγωγές από το εξωτερικό».

 

Στην πρώτη φάση της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε η παράσταση που εντυπωσίασε για τα νέα στοιχεία θεατρικής παράβασης αλλά και των έξοχων ερμηνειών όλου του Θεάτρου που έδωσε τον καλύτερο εαυτό του ενώ στη συνέχεια ακολούθησε απονομή αναμνηστικών σε επίσημους και μη, χορηγούς, της διοργάνωσης του Φεστιβάλ και στον πολυμελή θίασο.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν βεβαιώσεις εθελοντικής προσφοράς σε εθελοντές που δια χειρός της υπεύθυνης της ομάδας Βασιλικής Κοτσανταμπάνη παρέλαβαν και συμβολικό δώρο ως ανάμνηση της προσπάθειας και συμβολής τους. Η βραδιά έκλεισε σε γιορταστικό κλίμα με αλμυρά και γλυκά εδέσματα ενώ ακολούθησε χορός και συγκινητικές στιγμές μεταξύ των εθελοντών.

Με την παρουσία τους τίμησαν το φεστιβάλ ο Επιτετραμμένος της Ελβετικής Πρεσβείας και ο Πρέσβης της Βραζιλίας. Το Φεστιβάλ υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων και της Ελβετικής Πρεσβεία και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τον Ο.Π.Α.Στ.Ε. τον Δήμο Χαλκιδέων τον Δ.Ο.Α.Π.Ε.Χ. τον Ο.Λ.Ν.Ε. και τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Βαθέως Αυλίδας τον σύλλογο γονέων .

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2024