,

Θεατρική παράσταση στην Χαλκίδα για παιδιά

Γιατί παιδικό θέατρο σε κάθε ευκαιρία. Θα πρέπει να προσπαθείτε τα παιδιά να παρακολουθούν  περισσότερο θεατρικές παραστάσεις παρά να παίζουν στο υπολογιστή η να βλέπουν τηλεόραση.Μην χάνετε ευκαιρία λοιπόν και παρακολουθήστε ότι παραστάσεις υπάρχουν. Έτσι το παιδί ισορροπεί μεταξύ της εικονικής πραγματικότητας (το παιχνίδι που παίζει στο κινητό) και της  ψευδαίσθησης που έχει δημιουργηθεί με […]

6 Αυγούστου 2019

του/της Newsroom

Γιατί παιδικό θέατρο σε κάθε ευκαιρία.

Θα πρέπει να προσπαθείτε τα παιδιά να παρακολουθούν  περισσότερο θεατρικές παραστάσεις παρά να παίζουν στο υπολογιστή η να βλέπουν τηλεόραση.Μην χάνετε ευκαιρία λοιπόν και παρακολουθήστε ότι παραστάσεις υπάρχουν. Έτσι το παιδί ισορροπεί μεταξύ της εικονικής πραγματικότητας (το παιχνίδι που παίζει στο κινητό) και της  ψευδαίσθησης που έχει δημιουργηθεί με απτά και πραγματικά αντικείμενα,που μπορεί να τα πιάσει,να τα δει.

Μην ξεχνάμε, γιαυτό ανακαλύφθηκαν και διατηρήθηκαν τα παραμύθια τόσα χρόνια,για να αναπτύσσετε και να προσδιορίζετε η φαντασία του παιδιού,που πρέπει να είναι αχαλίνωτη σε αυτές τις μικρές ηλικίες. Αλλα στην μετάβαση των παιδιών,θα πρέπει να εναγκαλιστουν με πραγματικές και απτές συνθήκες και όχι εικονικές,γιατί τότε μπορεί να θεωρήσει ένα λίγο μεγαλύτερο παιδί πως το εικονικό είναι και πραγματικό,γεγονός που δεν ισχύει.

 

 Ο Λαγός και η Χελώνα

ΘΕΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ”ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ” – ΧΑΛΚΙΔΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΩΡΑ 21.00

Λίγα λόγια για το έργο…
Το Μικρό Θέατρο Λάρισας , κλείνοντας αισίως τα  10 χρόνια συνεπής παρουσίας στον χώρο του ποιοτικού παιδικού θεάτρου ,παρουσιάζει για 9η χρονιά στην πόλη μας, μια παιδική παράσταση που θα μιλήσει στην καρδιά των μικρών μας αλλά και στις μνήμες των μεγαλύτερων φίλων μας.
Ο Λαγός και η Χελώνα, Η Αλεπού και το Κοράκι, Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας,  Η Αλεπού και τα Σταφύλια,  Η Αλεπού και ο Τράγος ,ο Ψεύτης Βοσκός & ο Ήλιος και Βοριάς, μετρούν αιώνες ιστορίας και δεν παύουν ποτέ να αποτελούν την επιτομή της ηθικοδιδαχής. Μέσα από τον συμβολικό και αλληγορικό τους χαρακτήρα, οι μύθοι του Αισώπου έχουν ιδιαίτερη χάρη, θαυμαστή απλότητα κι άφταστη διδακτικότητα. Με τη μοναδική ικανότητα του Αισώπου να δίνει στα ζώα των μύθων του ανθρώπινη ιδιότητα, ψυχή και λαλιά, αλλά και το επιμύθιο που ήταν πάντοτε απλοϊκό κι εύληπτο για τα παιδιά. Έτσι και στην παράστασή μας οι εξανθρωπισμένοι ήρωες διδάσκουν αλλά πρώτα μαθαίνουν και οι ίδιοι από τα παθήματά τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ, ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ , ΤΙΦΑΝΗ ΔΑΝΙΗΛ , ΕΥΔΟΚΙΑ ΒΟΪΝΑ & ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΚΟΡΡΕΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ                       Σκηνογραφία : ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΑΛΦΙΕΡΗ
Κοστούμια : ΤΕΤΑ ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ                                           Σχεδιασμός Φωτισμών : ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Γραφιστικά : ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ                               Ειδικές Κατασκευές : ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΑΛΦΙΕΡΗ
Δημόσιες Σχέσεις : ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ                   Μουσική Επιμέλεια : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΣ
Ζωγραφική : ΜΙΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ                              Παραγωγή : ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Διάρκεια : 80 λεπτά (με ένα Διάλειμμα 10 λεπτών)          Κρατήσεις – Πληροφορίες : 6974797109
Προπώληση: 8€          Ταμείο Θεάτρου: 10 €                   *Ένα έργο για όλη την οικογένεια*
W: www.mikro-theatro.gr                                                      E : mikrotheatrolarisas@gmail.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024