Απαλλακτική πρόταση για Νίκο Μίχο λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα

Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, χωρίς να εξεταστεί η ουσία της υπόθεσης, και για πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, επικαλούμενη διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα για την υπόθεση της επίθεσης μελών της ΧΑ σε βάρος του κοινωνικού χώρου «Συνεργείο» το 2013 στην Ηλιούπολη. Η εισαγγελική λειτουργός, αναλύοντας […]

10 Σεπτεμβρίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, χωρίς να εξεταστεί η ουσία της υπόθεσης, και για πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, επικαλούμενη διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα για την υπόθεση της επίθεσης μελών της ΧΑ σε βάρος του κοινωνικού χώρου «Συνεργείο» το 2013 στην Ηλιούπολη.

Η εισαγγελική λειτουργός, αναλύοντας όλα τα αδικήματα που έχουν αποδοθεί στους κατηγορούμενους, ανάμεσά τους ο ευρωβουλευτής Ι. Λαγός και ο πρώην βουλευτής Νικ. Μίχος, ζήτησε την παύση της ποινικής δίωξης.

«Επειδή είμαστε σε μεταβατικό στάδιο με τον νέο Ποινικό Κώδικα εξαντλώ την πρότασή μου στο δικονομικό σκέλος της υπόθεσης», τόνισε η εισαγγελέας και πρόσθεσε: «Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε πραγματικά περιστατικά. Ο  νέος Ποινικός Κώδικας και ο νέος Κωδικας Ποινικής Δικονομίας έφεραν μεγάλες διαφοροποιήσεις και αλλαγές. Το κατά ποσό θα είναι επιτυχημένα θα φανεί στην πράξη».

Αν η πρόταση γίνει δεκτή τότε η απαλλαγή των κατηγορουμένων θα είναι μονόδρομος.

Παράλληλα, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που συνεχίζεται σήμερα μετά την επανέναρξή της με το νέο δικαστικό έτος, απολογήθηκε ο τέταρτος κατά σειρά, κατηγορούμενος, για την επίθεση σε βάρος Αιγύπτιων Ψαράδων.

Αίσθηση προκάλεσε στο δικαστήριο η παραδοχή του ότι πληρωνόταν με 25 ευρώ προκειμένου να φωτογραφίζεται ως μέλος της ΧΑ, ενώ όπως υποστήριξε ο ίδιος δεν ήταν χρυσαυγίτης.

Μάλιστα πρόσθεσε πως τα χρήματα που του είχαν τάξει δεν τα πήρε ποτέ!

Σε ό,τι αφορά το κατηγορητήριο που τον φέρει να μετέχει σε εκείνους που επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους Ψαράδες, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κάθε συμμετοχή και υποστήριξε ότι η ανακριτική του απολογία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η δική θα συνεχιστεί αύριο στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού με την απολογία του φερόμενου ως πυρηνάρχη του Περάματος και την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024