,

Εμποροπανήγυρη Λαμίας… “κάθε πέρυσι και καλύτερα”

Με εμφανείς ελλείψεις τις οποίες καταδεικνύουν οι έμποροι που συμμετέχουν στην Εμποροπανήγυρης της Λαμίας διεξάγεται το φετινό πανηγύρι δημιουργώντας κλίμα βαθιάς απογοήτευσης στους συμμετέχοντες εμπόρους. Το Stereanews επισκέφθηκε χθες Τρίτη 10 Σεπτέμβρη την εμποροπανήγυρη που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα, από 9 έως και 15 Σεπτέμβρη στην οδό Φιλίας στην Λαμία. Στα πλαίσια της επίσκεψής μας […]

11 Σεπτεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Με εμφανείς ελλείψεις τις οποίες καταδεικνύουν οι έμποροι που συμμετέχουν στην Εμποροπανήγυρης της Λαμίας διεξάγεται το φετινό πανηγύρι δημιουργώντας κλίμα βαθιάς απογοήτευσης στους συμμετέχοντες εμπόρους. Το Stereanews επισκέφθηκε χθες Τρίτη 10 Σεπτέμβρη την εμποροπανήγυρη που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα, από 9 έως και 15 Σεπτέμβρη στην οδό Φιλίας στην Λαμία.

Στα πλαίσια της επίσκεψής μας στο Φθινοπωρινό αυτό θεσμό γνωριστήκαμε με παλιούς εμπόρους της εμποροπανήγυρης προκειμένου οι ίδιοι να μας περιγράψουν την αγοραστική κίνηση των καταναλωτών φέτος. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής μας διαπιστώσαμε ότι ο αριθμός των εμπόρων που συμμετείχαν φέτος στην εμποροπανήγυρη ήταν εμφανώς μικρότερος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές αλλά  μικρότερος ήταν ο αριθμός συμμετοχής των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας αν και όπως μας είπαν οι έμποροι “οι τιμές ενοικίασης ήταν οι ίδιες με πέρυσι και κυμαίνονταν σε σχετικά λογικά πλαίσια“.

Οι έμποροι δήλωσαν απογοητευμένοι από την κίνηση ως προς τις φετινές πωλήσεις ,αφού ο κόσμος επισκέπτεται το πανηγύρι αλλά δεν αγοράζει τονίζοντας

“ότι οι τιμές τους είναι οικονομικές και φροντίζουμε να έχουμε πάντα και προσφορές. Ο κόσμος όμως φέτος προσανατολίζεται περισσότερο ως προς την αγορά κάποιου φαγητού ή γλυκού παρά ως προς τα υπόλοιπα προϊόντα”.

Βαθιά απογοήτευση των εμπόρων ως προς τις Υποδομές

Βαθιά απογοητευμένοι είναι οι έμποροι και ως προς τις δομές της εμποροπανήγυρης αφού όπως μας αποκάλυψαν “οι αρμόδιοι φορείς του Δήμου τόσο της νέας αρχής όσο και της παλιάς αφού δεν φρόντισαν για τις κατάλληλες υποδομές”. Μιλώντας με τον κ. Ευθυμίου και την οικογένεια Καταραχιά που συμμετέχουν στα πανηγύρια περισσότερο από 20 χρόνια τόσο της Λαμίας όσο και των γύρω περιοχών τόνισαν ιδιαίτερα τα προβλήματα υγειονομικού χαρακτήρα που αντιμετωπίζουν.

“Επικίνδυνη για την υγεία ” χαρακτήρισαν “την παράληψη του Δήμου στο να παρέχει το απαραίτητο προσωπικό το οποίο θα είναι αρμόδιο για την καθαριότητα του χώρου αλλά και ειδικά των χημικών αποχωρητηρίων, που εξυπηρετούν καθημερινά εκατοντάδες κόσμο (εμπόρους και καταναλωτές).”

Αμφότεροι σημείωσαν την “προχειροδουλειά του Δήμου σε σχέση με παλιότερες χρονιές αλλά και συγκριτικά με την οργάνωση που υπάρχει με το πανηγύρι της γειτονικής πόλης της Λάρισας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024