Οι θερμότερες και πλέον ξεχωριστές ευχές προόδου στο Δήμο Λεβαδέων (φωτό & video)

Τις ευχές τους μετέφεραν στη μαθητική κοινότητα του Δήμου Λεβαδέων ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας Γεώργιος, ο Δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας, Αντιδήμαρχοι κι εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας που έδωσαν το παρόν γα την τελετή αγιασμού σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής. Υγεία, Δύναμη, Εργασία αλλά και Συνεργασία ευχήθηκε σε γονείς και μαθητές ο […]

11 Σεπτεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Τις ευχές τους μετέφεραν στη μαθητική κοινότητα του Δήμου Λεβαδέων ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας Γεώργιος, ο Δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας, Αντιδήμαρχοι κι εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας που έδωσαν το παρόν γα την τελετή αγιασμού σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής.

Υγεία, Δύναμη, Εργασία αλλά και Συνεργασία ευχήθηκε σε γονείς και μαθητές ο Μητροπολίτης Γεώργιος, επιλέγοντας να ευλογήσει την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εκκινώντας από τα Ειδικά Σχολεία Λιβαδειάς, μεταφέροντας από εκεί τις θερμότερες ευχές του σε όλη τη μαθητική κοινότητα.

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας ευχήθηκε στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, και τους γονείς τους να έχουν μια δημιουργική σχολική χρονιά και να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και ελπίδα για την απρόσκοπτη επίτευξη των στόχων τους.

Ιδιαίτερες ευχές μετέφερε ο νέος Δήμαρχος Λεβαδέων στα “πρωτάκια” που ξεκινούν το ταξίδι τους στον θαυμάσιο κόσμο της μάθησης, αλλά και στους μαθητές της Γ’ Λυκείου που προετοιμάζονται για την εισαγωγή τους στα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δεσμευόμενος να βρίσκεται κάθε στιγμή στο πλευρό τους.

Ενώ, από το μουσικό σχολείο Λιβαδειάς όπου βρέθηκε, για την τελετή αγιασμού, αποκάλυψε και το όραμά του για την συγκεκριμένη δομή… αλλά και τους λόγους για τους οποίους αισθάνεται πραγματικά υπερήφανος.

Η έναρξη της νέας σχολική χρονιάς, ωστόσο, παρά τις άφθονες και από καρδιάς ευχές, δεν ξεκινά ανέφελη. Παρά τα μικρά θαύματα μάλιστα, που κατάφεραν να υλοποιήσουν Δήμος – Περιφέρεια και Υπουργείο Παιδείας για τις ιδιαίτερες ομάδες μαθητών της Βοιωτικής πρωτεύουσας κάποια προβλήματα αναζητούν ακόμη τη λύση τους.

Τρεις επιπλέον καθηγητές περιμένει ακόμη το Ειδικό Γυμνάσιο Χαιρώνειας, όπως παραδέχεται στην κάμερα του STEREANEWS ο Διευθυντής Γιάννης Ηλίας. Αλλά και στο νεοσύστατο Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς που όπως παραδέχεται η Διευθύντρια Παρασκευή Κοροπούλη, υπάρχουν μικροπροβλήματα που όμως… ωχριούν μπροστά στο μεγάλο θαύμα που πέτυχαν με τη σύσταση του Μουσικού Σχολείου στη Βοιωτία.

Ξεχωριστές ευχές σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς έστειλε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βοιωτία, Γιώτα Πούλου, δηλώνοντας αρωγός κάθε προσπάθειας για ψυχοσωματική εξέλιξη, ηθική συγκρότηση, συναισθηματική ανάπτυξη, ψυχική ισορροπία και σωματική υγεία των παιδιών.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς,

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, σάς στέλνω τις θερμότερες ευχές μου για υγεία, δημιουργική και εποικοδομητική χρονιά.

Στα παιδιά εύχομαι να εκπληρώσουν τους στόχους τους, πλουτίζοντας μέσα από την Παιδεία και τη Γνώση.

Στους εκπαιδευτικούς, με εμπιστοσύνη στις γνώσεις, τις ικανότητες, την ευαισθησία και το παιδαγωγικό τους ήθος, εύχομαι δύναμη και αντοχή στην άσκηση του λειτουργήματός τους.

Οι γονείς και όλοι μας να συμπαρασταθούμε στις προσπάθειες του σχολείου για τη ψυχοσωματική εξέλιξη, την ηθική συγκρότηση, τη συναισθηματική ανάπτυξη, την ψυχική ισορροπία και τη σωματική υγεία των παιδιών μας.

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=462901647636309&set=a.166312377295239&type=3&theater

To δικό της ξεχωριστό μήνυμα στη μαθητική κοινότητα Βοιωτίας έστειλε και η  Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά… επιλέγοντας τα social media για να αποστείλει τις θερμότερες ευχές όλων.

«Ένα ακόμα συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση και τη δημιουργία ξεκινά σήμερα. Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θέλω να ευχηθώ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, καλό ξεκίνημα και καλή πρόοδο.

Στους εκπαιδευτικούς που καλούνται να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο και πολύπλευρο ρόλο που έχουν αναλάβει, εύχομαι δύναμη και επιμονή. Στην εποχή που ζούμε  περισσότερο από ποτέ άλλοτε,  είναι ανάγκη όχι μόνο να μεταδώσουν γνώσεις αλλά να στηρίξουν και να εμπνεύσουν τους μαθητές.

Για τους μαθητές από σήμερα ξεκινά μια νέα πορεία στο δρόμο της γνώσης. Σε αυτή την πορεία  η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας,  θα βρίσκεται πάντα αρωγός στο πλευρό των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών προκειμένου μέσα από κοινή προσπάθεια να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας έχει φροντίσει για την απρόσκοπτη μεταφορά  2.500 περίπου, μαθητών και μαθητριών  στα σχολεία τους.

Επίσης  για 3η χρονιά με τη δράση «αρχή…ΖΩ!» που αφορά παροχή έκτακτου οικονομικού βοηθήματος, στηρίζουμε τις οικογένειες με παιδιά της Α’ τάξης Δημοτικών Σχολείων.

Εύχομαι και πάλι

Καλή πρόοδο και καλή δημιουργική σχολική χρονιά.»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2024