,

Όλη η αλήθεια για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις από τη Χριστίνα Σταμούλη (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2019, το Γ’ Πολιτικό Τμήμα του ιταλικού Αρείου Πάγου εξέδωσε την 21995/2019 απόφαση, με την οποίαν απέρριψε οριστικά την προσφυγή της ημικρατικής εταιρίας των γερμανικών σιδηροδρόμων «Deutsche Bahn AG» κατά της αγωγής των θυμάτων του μαρτυρικού Διστόμου. Στο πλαίσιο της δίκης αυτής, η γερμανική εταιρεία αποπειράθηκε να παρακωλύσει τον αγώνα των Διστομιτών […]

17 Σεπτεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2019, το Γ’ Πολιτικό Τμήμα του ιταλικού Αρείου Πάγου εξέδωσε την 21995/2019 απόφαση, με την οποίαν απέρριψε οριστικά την προσφυγή της ημικρατικής εταιρίας των γερμανικών σιδηροδρόμων «Deutsche Bahn AG» κατά της αγωγής των θυμάτων του μαρτυρικού Διστόμου.

Στο πλαίσιο της δίκης αυτής, η γερμανική εταιρεία αποπειράθηκε να παρακωλύσει τον αγώνα των Διστομιτών για δικαίωση και αποζημίωση, καθυστερώντας την αναγκαστική εκτέλεση εναντίον περιουσιακών της στοιχείων που βρίσκονται εντός της ιταλικής επικράτειας.

Ουσιαστικά όμως, εβδομήντα πέντε χρόνια μετά τη ναζιστική θηριωδία στο Δίστομο και ενώ η γερμανική πλευρά εξακολουθεί, παρά την πανθομολογούμενη ιστορική, ηθική και νομική της ευθύνη, να κρύβεται πίσω από νομικισμούς … “Σήμερα, περισσότερο από ποτέ” όπως διευκρινίζεται και από τη δικηγόρο Χριστίνα Σταμούλη, που μίλησε αποκλειστικά στα ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ “ανοίγεται μπροστά μας η πιθανότητα να γράψουμε την Ιστορία της Συμφιλίωσης των δύο λαών, χωρίς συναισθήματα κατωτερότητας και υποτέλειας από ελληνικής πλευράς”.

Αναφορικά δε, με τον τρόπο που μπορεί η «Υπόθεση Δίστομο» να περάσει από την κατάσταση του κηρυγμένου αιτήματος σε αυτή του άμεσα εκτελεστού, η κ.Σταμούλη ως συνεχίστρια του τιτάνιου αγώνα διεκδίκησης των Αποζημιώσεων από τον αείμνηστο Ιωάννη Σταμούλη, διαβεβαιώνει ότι ασφαλώς και υπάρχει και “ως Αρχείο Ι.Ε. Σταμούλη έχουμε επεξεργαστεί και ωριμάσει, ήδη από το 2016, μια πρόταση, την οποία θέτουμε στη διάθεση του Διστόμου”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024