Νέα διορία για την «έλευση» του φυσικού αερίου στη Στερεά Ελλάδα

Η νέα διορία από τη ΔΕΔΑ για την υποβολή των προσφορών είναι η 4η Οκτωβρίου, ενώ η νέα ημερομηνία αποσφράγισής τους η 7η Οκτωβρίου Σε μικρή παράταση προχώρησε η ΔΕΔΑ στην προθεσμία υποβολής προσφορών στους τρεις διαγωνισμούς προμήθειας υλικών για την ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις Περιφέρειες Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας. Αιτία είναι τα διευκρινιστικά […]

18 Σεπτεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Η νέα διορία από τη ΔΕΔΑ για την υποβολή των προσφορών είναι η 4η Οκτωβρίου, ενώ η νέα ημερομηνία αποσφράγισής τους η 7η Οκτωβρίου
Σε μικρή παράταση προχώρησε η ΔΕΔΑ στην προθεσμία υποβολής προσφορών στους τρεις διαγωνισμούς προμήθειας υλικών για την ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις Περιφέρειες Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας.
Αιτία είναι τα διευκρινιστικά ερωτήματα για όρους των διακηρύξεων, που τέθηκαν από οικονομικούς φορείς.
Έτσι, και στις τρεις διακηρύξεις η διορία υποβολής μετατέθηκε στις 4 Οκτωβρίου, από τις 23 Σεπτεμβρίου που είχε ορισθεί αρχικά.
Όπως είναι φυσικό, μετατέθηκε αντίστοιχα και η ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών, η οποία είναι πλέον η 7η Οκτωβρίου, από τις 25 Σεπτεμβρίου που προβλεπόταν στις διακηρύξεις.Συνολικός προϋπολογισμός 4,03 εκατ. ευρώ

Και οι τρεις διαγωνισμοί της θυγατρικής της ΔΕΠΑ αφορούν την προμήθεια σταθμών διανομής M/R – D/R 19/4, σταθμών μέτρησης και ρύθμισης για την τροφοδότηση μεγάλων καταναλωτών (MRS), «έξυπνων» μετρητών G4 – G25 και μετρητών G40.
Η προμήθεια όλων των υπόλοιπων ενσωματούμενων υλικών θα αποτελέσει αντικείμενο των συμβάσεων κατασκευής των έργων.
Η προκήρυξη για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει προϋπολογισμό 1,12 εκατ. ευρώ.

Συνολικά θα υλοποιηθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα  30.800 δωρεάν συνδέσεων,σε πρώτη φάση.

Οι εν λόγω προκηρύξεις αποτελούν ουσιαστικά το πρώτο «κύμα» διαγωνισμών που θα διεξαγάγει η ΔΕΔΑ, με στόχο να αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο 18 πόλεις στις τρεις Περιφέρειες.
Για αυτό τον σκοπό, σε ορίζοντα πενταετίας (έως το 2023), θα κατασκευαστούν 1.150 χιλιόμετρα δικτύου και θα γίνουν περί τις 30.800 δωρεάν συνδέσεις σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών (οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς).
Έτσι, στην Κεντρική Μακεδονία το δίκτυο διανομής θα καλύψει 6 κεντρικούς Δήμους: Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας (Νομός Έβρου), Κομοτηνής (Νομός Ροδόπης), Ξάνθης (Νομός Ξάνθης), Δράμας (Νομός Δράμας) και Καβάλας (Νομός Καβάλας).
Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η «έλευση» του φυσικού αερίου αφορά την Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα (Νομός Έβρου), την Κομοτηνή (Νομός Ροδόπης), την Ξάνθη (Νομός Ξάνθης), τη Δράμα (Νομός Δράμας) και την Καβάλα (Νομός Καβάλας).

Έξι κεντρικοί Δήμοι θα καλυφθούν με δίκτυα διανομής και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πρόκειται για τη Λαμία (Νομός Φθιώτιδας), τη Χαλκίδα (Νομός Εύβοιας), τη Θήβα και τη Λειβαδιά (Νομός Βοιωτίας), την Άμφισσα (Νομός Φωκίδας) και το Καρπενήσι (Νομός Ευρυτανίας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024